Del Piero: Zbogom, Avstralija!

Po dveh sezonah v Sydneyju si legendarni italijanski nogometni napadalec Alessandro del Piero išče novega delodajalca.

Objavljeno
28. april 2014 16.07
FBL-ASIA-AUS-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sydney - »Napočil je trenutek, da rečem: arrivederci, zbogom, Avstralija,« je na svoji spletni strani zapisal sloviti italijanski nogometni veteran, 39-letni Alessandro del Piero. V začetku meseca se mu je namreč iztekla pogodba s prvoligašem Sydneyjem, ki mu je bil zvest zadnji dve sezoni, zdaj pa se je nekdanji reprezentančni napadalec, ki je največji pečat pustil pri Juventusu, odločil, da sodelovanja ne bo podaljšal.

»Moje avanture s Sydneyjem je konec. To me žalosti, saj sem tu res užival, a sem dokončno odločitev že sporočil vodstvu kluba,« je poudaril del Piero, ki je v deželo »tam spodaj« prišel za slabe štiri milijone ameriških dolarjev, očitno pa bo kariero tudi nadaljeval izven Evrope, največkrat ga povezujejo z ameriškim D.C. Unitedom.

Del Piero je sicer najboljši strelec v zgodovini Juventusa, ki mu je bil zvest kar 19 let, vse do selitve k Sydneyju. Na 705 dvobojih je namreč vpisal kar 289 golov, v dresu z državnim grbom, v katerem je leta 2006 postal tudi svetovni prvak, pa je v 91 nastopih dosegel 27 golov.