Derbija v soboto ne bo

Po dolgih urah negotovosti so z UE Ljubljana nazadnje sporočili, da večnega derbija med Olimpijo in Mariborom v soboto ne bo.

Objavljeno
22. oktober 2015 14.51
Posodobljeno
22. oktober 2015 15.03
rsi_NOGOMET OLI MAR
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Težko pričakovani večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bi moral biti odigran v soboto v Stožicah, je odpovedan! Odločitev so sprejeli na upravni enoti Ljubljana, potem ko policija zaradi begunske krize ni mogla zagotoviti zadostnih kapacitet za varno izvedbo tekme.

»Javna prireditev tekma 1. SNL med NK Olimpija in NK Maribor, v soboto, dne 24. 10. 2015, med 18.30 in 22.30 uro, na Nogometnem Stadionu Stožice v Ljubljani, se prepove,« so sporočili z UE Ljubljana, potem ko so pogovori glede odpovedi tekme potekali celotno popoldne.

Pri Olimpiji so si ob podpori Nogometne zveze Slovenije (NZS) vse do zadnjega prizadevali, da bi tekmo vendarle izpeljali, a se policija s tem ni strinjala. Zaradi begunske krize imajo po lastnih besedah na voljo premalo ljudi, da bi zagotovili zadostno varnost na štadionu in v njegovi okolici. Obe nasprotujoči si strani sta se zgodaj popoldne več kot tri ure neuspešno dogovarjali na sestanku, zato je odločitev nazadnje sprejela UE Ljubljana.

Za tekmo Olimpije in Maribora je vladalo veliko zanimanje, na tribunah naj bi se po napovedih zbralo več kot 10 tisoč gledalcev. Tekma je bila, kakopak, označena s statusom stopnje visokega tveganja, zato bi jo moralo spremljati 143 pripadnikov posebne policijske enote. Toliko pa jih v tem trenutku ni na voljo.

Več podrobnosti bodo pri ljubljanskem klubu razkrili na jutrišnji novinarski konferenci.