Derbija za Fiorentino in Inter

Evropska liga: Josip Iličić in Samir Handanović nocoj le na klopi Fiorentine in Interja?

Objavljeno
12. marec 2015 00.54
FBL-EUR-C3-FIORENTINA-ESBJERG
J. S., šport
J. S., šport
Ljubljana – Medtem ko so slovenski nogometaši zaznamovali jesenski del evropske lige, je njihov učinek v nadaljevanju manj opazen. Če ne drugega, je prvi »slovenski« adut Kevin Kampl prestopil k Borussii, Fiorentinin trener Montella pa je prečrtal Jasmina Kurtića. Ni čudno, da so ostali v igri le še trije. Kljub temu naj bi prve tekme osmine finala (povratne bodo 19. 3.) minile brez vidnejše slovenske udeležbe.

Bojan Jokić je že dolgo poškodovan, v udarnih enajstericah pa naj ne bi začela tekem niti Josip Iličić in Samir Handanović. Vsaj tako napovedujejo nekateri italijanski mediji, čeprav sta tako »Jojo« kot »Sarma« v kadru Fiorentine oziroma Interja. Njuna kluba resda ne bi mogla dobiti težjih nasprotnikov. Roma, ki bo nocoj gostovala v Toskani, in Wolfsburg sodita med favorite za končno zmago.

Drevišnji pari: Zenit – Torino (18), Dnipro – Ajax, Wolfsburg – Inter (Handanović), Brugge – Bešiktaš (vsi ob 19), Everton – Dinamo Kijev, Villarreal (Jokić) – Sevilla, Napoli – Dinamo Moskva, Fiorentina (Iličić) – Roma (vsi ob 21.05).