Do vrha polna mreža vijoličnega podmladka

Moskovski Spartak je bil v 5. kolu nogometne mladinske lige prvakov s kar 5:0 boljši od mariborskih vrstnikov.

Objavljeno
21. november 2017 17.25
J. P.
J. P.

Moskva - Uvertura v večerni dvoboj nogometne lige prvakov med moskovskim Spartakom in Mariborom ni prinesla zadovoljstva v vijolični tabor. Že popoldne sta se namreč med seboj v mladinski ligi prvakov za igralce do 19 let med seboj pomerila podmladka obeh moštev, gostitelji pa so bili boljši s kar 5:0 (2:0). S tem so se obetavnim Štajercem maščevali za edini poraz doslej v sezoni - sredi septembra so bili varovanci Muamerja Vugdalića v Lendavi boljši z 1:0, mož odločitve je bil 18-letni Tomi Horvat.

Tokrat so se mladi Rusi znesli nad tekmeci, ki so vpisali še četrti zaporedni poraz in ostajajo povsem pri repu razpredelnice skupine E. V zimskih razmerah, pri ničli in rahlem sneženju, so domači do vrha napolnili mariborsko mrežo. V prvem polčasu je bil dvakrat uspešen Maksim Kalačjovski, ki je najprej izkoristil zmedo v nasprotnikovi obrambi, nato pa poslal bombo s 30 metrov, žoga se je od leve vratnice odbila v mrežo. V drugem polčasu je Spartak zadel še trikrat, med strelce sta se vpisala še Aleksandr Rudenko (dvakrat) in rezervist Ilja Mazurov.

Da je bila zmaga mladih Moskovčanov popolnoma zaslužena, potrjujejo tudi razmerja priložnosti (18:3), strelov v okvir vrat (11:2) in kotov (5:0). Spartak je zdaj pri osmih točkah, Maribor, ki je danes vpisal najtežji poraz v elitnem tekmovanju, ostaja pri treh, sezono bo očitno zapečatil na Miklavževo, ko bo v Lendavi gostovala Sevilla. Španski podmladek je bil v prvem medsebojnem dvoboju boljši z 1:0.