Domžale do zmage že na Islandiji

Evropska liga: slovenski nogometni prvoligaš je bil od kvalifikacijskega tekmeca Valurja uspešnejši z 2:1.

Objavljeno
14. julij 2017 02.09
J. P.
J. P.

Reykjavik - Nogometaši Domžal so v drugem kolu kvalifikacij za evropsko ligo že v prvem dvoboju, na gostovanju na Islandiji, iztržili ugoden izid, ki ga bodo morali potrditi še pred domačimi navijači. Z 2:1 so bili boljši od Valurja, ki mu ni pomagalo, da je imel večji del statistike na svoji strani. Povratni obračun bo prihodnji četrtek ob 20. uri.

Domači navijači so prvič obmolknili, ko se je prvi polčas ravno prevesil v drugo polovico. Jure Balkovec je podal, komaj 20-letni zvezni igralec Jan Repas pa zadel za vodstvo gostov, ki pa ni zdržalo do odhoda na odmor. V 36. minuti je namreč norveški delilec pravice po prekršku Gabra Dobrovoljca prvič v dvoboju pokazal na belo točko, zanesljiv realizator je bil branilec Sigurdun Egill Larusson, ki je bil mož odločitve že v prejšnjem kvalifikacijskem kolu, saj je v dveh dvobojih z Ventspilsom edini zadel.

No, sredi drugega polčasa so si v zimskih razmerah - termometer je kazal zgolj 11 stopinj nad ničlo - enajstmetrovko zaslužili tudi Domžalčani, v 73. minuti jo je izkoristil prekaljeni zvezni igralec iz BiH Senijad Ibričić, nekdanji član Kopra, ki je zadel na drugi zaporedni tekmi, obakrat iz najstrožje kazni. Tokratna je bila posledica prekrška izza hrbta nad Amedejem Vetrihom.

Valur : Domžale 1:2 (1:1)

Štadion Hlioarendi, sodnik Hansen (Norveška).

Strelci: 0:1 - Repas (23.), 1:1 - Larusson (36., 11-m), 1:2 - Ibričić (73., 11-m).

Valur: Einarsson, Ingvarsson, Halldorsson (od 65. Gudjohnsen), Sigurdsson, Lydsson (od 74. Böglid), Larusson (od 77. Adolphsson), Geirsson, Acoff, Omarsson, Eiriksson, Sigurbjornsson.

Domžale: Milić, Vetrih, Firer (od 86. Klemenčič), Širok, Bizjak (od 53. Ibričić), Repas, Matjašič (od 68. Ožbolt), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.