Domžale izziv za Gorico, Celje in Rudar

Nogomet: V senci derbija v Ljudskem vrtu se bo jutri začel drugi del sezone v 1. SNL.

Objavljeno
23. februar 2017 20.50
Trener Domžalčanov Luka Elsner (D) in njegov pomočnik Simon Rožman na tekmi tretjega kroga kvalifikacij evropske lige, med Domžalami in West Ham Unitedom. Ljubljana, Slovenija 28.julija 2016. [nogomet,nogometaši,NK Domžale,West Ham
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Dvoboj zadnjih Radomelj in predzadnjega Aluminija bo jutri ob 15. uri naznanil konec zimskega odmora v 1. SNL. V senci derbija med Mariborom in Olimpijo za naslov prvaka bo napeto tudi za druge vidne uvrstitve. V 22. kolu bo jutri še tekma v Velenju, nedeljski pa v Krškem in Kopru.

Radomlje – Aluminij (sobota, sodnik Nejc Kajtazović, 15):
Sanjski scenarij Radomelj je povezan s štajerskimi tekmeci, saj so edini, ki jih lahko ujamejo in prehitijo ter si zagotovijo dodatne kvalifikacije za obstanek. Realnost ima drugačen scenarij: še eno zanesljivo selitev Radomelj v 2. SNL, ker jim ne more pomagati niti čarovnik. Čez noč vznikli gasilec v podobi Adnana Zildžovića je še en »zajček« iz klobuka vodstvenega dvojca čarodejev Matjaža Marinška in Metoda Cerarja. Kaj lahko stori Zildžović, česar niso zmogli Dejan Đuranović, Jani Žilnik, Dave McDonough in Robert Pevnik, ki je opravil samo priprave, je že znano – nič. Kidričani bodo morebiti že v prvi tekmi dobili odgovor na vprašanje, če so lahko z novim trenerjem Slobodanom Gruborjem tudi konkretni.

Rudar – Domžale (Bojan Mertik, 16): Zima je okrepila Velenjčane, ker so še uigrali jesensko moštvo, v katerem ni več nekdanjega prvega strelca SNL Mateja Eterovića. Pred Dalmatincem tekmeci že lep čas niso trepetali. Za strah sta bila jeseni v pravem pomenu besede zadolžena Dominik Glavina (10 golov) in John Mary (8). Domžale je zima oslabila le na papirju. Najbolj vznemirljiva uganka drugega dela sezone je, ali bo trener Simon Rožman svoje prve samostojne domžalske priprave oplemenitil z »zmagami s stilom«. In razvojem posameznikov, ki naj bi napredovali: veliko jih je, od povratnika iz tujine Alena Ožbolta do Jana Repasa, Jureta Matjašiča, Veljka Batrovića, Jureta Balkovca ... Tudi nekdanji »rudar« in veteran Ivan Firer ima še udarno levico.

Krško – Gorica (nedelja, Slavko Vinčić, 15): Kakršnikoli posegi v moštvo trenerja Tomaža Petroviča ne vržejo s tira. Mojstrsko je znal sestaviti nov mozaik in tudi pomladnega ne kaže podceniti. A je res, da bo Krško v senci velikih pričakovanj goriške »škvadre«. Trener Miran Srebrnič z odhodom Andreja Kotnika v serie A ni izgubil toliko, kot bi lahko igralec pridobil. Celo nasprotno. Gorica nakazuje obrise, da bi utegnila biti hit pomladi. Krško je pravšnji izziv.

Koper – Celje (Rade Obrenović, 16.55):
Koprski dan D še pride in je še najmanj povezan z rezultati. Da je klub izgubil kompas in pridih koprskega, je znano že dolgo. Moštvo z največ tujci v SNL ima druge cilje, kot bi jih imelo moštvo z domačimi fanti. Tudi Celje se bojuje z verodostojnostjo pod taktirko ukrajinskih upraviteljev, ki za zdaj povzročajo več vznemirjanja med nejevernimi Tomaži kot med igralci in drugimi uslužbenci. Zasedba je bolj uravnotežena s slovenskimi in tujimi igralci ter ima potencial za višji doseg, kot je le 5. mesto. Na Bonifiki bo oslabljena z neigranjem dveh pomembnih členov, Lovre Čirijaka in Lovra Cveka. Gol ali dva otroka Bonifike Daliborja Volaša za celjsko zmago pa bi bil sporočilen za domače krojače politike.

Vrstni red: Maribor in Olimpija po 46, Domžale 39, Gorica 28, Celje in Koper po 27, Rudar 25, Krško 22, Aluminij 18, Radomlje 9.