Drogba po koncu sezone zapušča Chelsea

Nogometaš Chelseaja Didier Drogba je zavrnil podaljšanje pogodbe z londonskim klubom.

Objavljeno
29. november 2011 17.11
Posodobljeno
29. november 2011 17.42
Š. Ro., Delo.,si
Š. Ro., Delo.,si

London - Nogometni reprezentant Slonokoščene obale Didier Drogba bo po sedmih letih zapustil vrste angleškega prvoligaša Chelseaja. Napadalec je namreč zavrnil ponudbo modrih, da sodelovanje podaljšajo še za eno sezono, in bo raje po koncu sezone klub zapustil kot prosti igralec.

Kot poročajo angleški mediji, ima Drogba številne bogate ponudbe iz ZDA in Rusije. Njegov agent Thierno Seydi je potrdil, da ga v svoje vrste vabita Anži iz Mahačkale ali k Los Angeles Galaxy, obenem pa zavrnil namigovanja, da naj bi se 33-letni nogometaš kot posojeni igalec selil v Milan.

Drogba se je Chelseaja pridružil leta 2004 iz Olympique Marseilla, za odškodnino 24 milijonov funtov, v tem času pa klubu pomagal do treh naslovov v angleškem prvenstvu in treh v angleškem pokalu.

»Didierju so ponudili enoletno podaljšanje pogodbe, a nam to ne ustreza. Vemo, kaj si želimo, kakšne pogodbe imamo na voljo. Pri njegovh letih, mu kot nogometašu ni treba več ničesar dokazovati. Šel bo tja, kjer mu bodo ponudili največ denarja,« je še povedal njegov agent.

Drogba pa bržkone ne bo edini veteran, ki bo po koncu sezone zapustil Stamford Bridge. Na vzhod se menda seli tudi Francoz Nicolas Anelka, ki je sicer v tej sezoni zbral le šest nastopov. V prihodnji sezoni naj bi okrepil klub v Šanghaju.