Držali korak s Portugalsko, nato pa v drugem delu popustili

Slovenska futsal reprezentanca je evropsko prvenstvo sklenila s porazom proti Portugalski z 2:6.

Objavljeno
04. februar 2016 22.35
Š. Ro.
Š. Ro.

Beograd - Za slovensko reprezentanco v dvoranskem nogometu se je evropsko prvenstvo v Srbiji končalo, varovanci Andreja Dobovičnika so se poslovili z visokim porazom proti Portugalski z 2:6. Blestel je Ricardinho, ki je dosegel tri gole.

Vseeno slovenska zasedba ni razočarala, zlasti v prvem polčasu, ko so znova hitro zabili gol. V tretji minuti je Alen Fetić na levi strani zaposlil Kristjana Čujca, ki je poslal žogo v portugalsko mrežo. To je bil že njegov peti gol na evropskih prvenstvih. A vodstvo ni trajalo dolgo, vratar Damir Puškar je v 5. minuti naprej obranil strel Cecilia, po akciji z avta pa so varovanci Jorgeja Braza poravnali na 1:1. Slovenci so ostali podjetni in ustvarjali priložnosti, toda v 15. minuti je že zablestel Ricardinho - za 1:2 je atraktivno zabil s peto in se veselil 100. reprezentančnega gola. Slovenija pa se je vseeno vrnila. Najprej je portugalski vratar Vitor Hugo obranil kazenski strel Čujcu, pri strelu Gašperja Vrhovca pa ni imel moči.

Izid na semaforju (2:2) je opogumljal slovenske nogometaše, toda v drugem polčasu so Portugalci stopili na plin. Ricardinho je v 24. minuti povišal na 2:3, v 33. minuti pa postavil že izid 2:5. Le kakšno minuto pred tem je gol dosegel še Cary. Končni izid je v zadnji minuti tekme postavil Cecilio. Z rdečim kartonom je tekmo končal Vrhovec, ki tako ne bo mogel igrati na otvoritveni tekmi evropskega prvenstva 2018.

»Zgodila se je podobna zgodba kot na prvi tekmi, a z več streli na gol in več priložnostmi, da bi na tej tekmi ustvarili dober rezultat. Za to raven je pač treba imeti veliko število igralcev. Mi tega nimamo, vprašanje, kdaj bo Slovenija imela enakovredno ekipo na klopi, da bo lahko zdržala ta ritem. Sami ste opazili, da je najbolj težavnih zadnjih pet minut prvega polčasa in pritisk nasprotnika v drugi polovici drugega polčasa. Mi enostavno proti temu nimamo orožja, ampak fantom lahko samo čestitam, pustili so srce na igrišču. Po prvi tekmi in težkem porazu so se uspeli dvigniti, lahko rečemo, da smo pustili boljši vtis,« je po tekmi dejal selektor Dobovičnik.

Slovenija je prvenstvo zaključila na zadnjem mestu v skupini A, napredovali sta Portugalska in Srbija.

Slovenija - Portugalska 2:6 (2:2)

Beograjska arena, sodnika Šabanov (Rus) in Tomić (Hrv).

Strelci: 1:0 - Čujec (3), 1:1 - Cecilio (5), 1:2 - Ricardinho (16), 2:2 - Vrhovec (20), 2:3 - Ricardinho (24), 2:4 - Cary (31), 2:5 - Ricardinho (33), 2:6 - Cecilio (40).

Slovenija: Puškar, Osredkar, Čujec, Vrhovec, Fetić, A. Mordej, R. Mordej, Kroflič, Hozjan, Stendler, Fideršek, Širok, Sovdat.

Portugalska: Hugo, Cary, Pereira, Matos, Ricardinho, Bebe, Paulinho, Coelho, Cecilio, Djo, Anilton, Brito, Lima.