Dva gola in zgrešena enajstmetrovka Ronalda

Evropski prvaki Portugalci so s 4:1 porazili Latvijo.

Objavljeno
13. november 2016 23.45
SOCCER-WORLDCUP-PRT-LVA/
A. V.
A. V.
Ljubljana - Belgijska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 zabeležila najvišjo zmago dneva, ko je s kar 8:1 opravila Estonijo. Do visoke zmage so prišli tudi Madžari, ki je s 4:0 premagala Andoro, in evropski prvaki Portugalci, ki so bili s 3:1 boljši od Latvije.

Belgija je na krilih Driesa Mertensa, ki je zadel trikrat in še enkrat podal, odpravila Estonijo. V skupini H je do zmage prišel še Ciper, ki je s 3:1 premagal Gibraltar. Grčija in Bosna in Hercegovina sta se razšla z 1:1. Obe ekipi sta ostali tekmo končali z igralcem manj, BiH je do vodstva prišla z avtogolom Orestisa Karnezisa, Georgios Tzavellas pa je za točko zadel v 95. minuti.

V skupini A je Nizozemska s 3:1 premagala Luksemburg, junak zmage je bil Memphis Depay, ki je vstopil v igro v 46. minuti in zadel za 2:1 in 3:1. Bolgarija je vknjižila zmago z 1:0 proti Belorusiji.

V skupini B je Švica prišla do še četrte zmage, tokrat je z 2:0 ugnala Ferske otoke. Madžarska ni imela težav z Andoro in jo ugnala s 4:0. Evropski prvaki Portugalci so na koncu visoko porazili Latvijo. Cristiano Ronaldo je zadel dvakrat, a ob tem zapravil enajstmetrovko, prvo je sicer unovčil, med strelce sta se vpisala še William Carvalho in Bruno Alves.