Dvojna smola za Real: (usodni) remi in poškodba Ronalda

Nogometaši Real Madrida so v 36. kolu španskega prvenstva proti Valladolidu vpisali le neodločen izid (1:1).

Objavljeno
07. maj 2014 21.32
Posodobljeno
07. maj 2014 21.32
SOCCER-SPAIN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Napet boj za naslov španskega nogometnega prvenstva se nadaljuje. Nedavno že odpisana Barcelona ima kar naenkrat niti v svojih rokah in bo v zadnjih dveh kolih odločala o naslovu. Madridskemu Realu je namreč že drugič zapored spodrsnilo, proti Valladolidu so dosegli le neodločen izid 1:1, potem ko je v 85. minuti zadel Humberto Osorio. V prvem polčasu je sicer za vodstvo poskrbel Sergio Ramos.

Z le točko si je »beli balet« močno zmanjšal možnosti za osvojitev naslova, bržkone lahko nanj že pozabijo. Za vodilnim Atleticom, s katerim se bodo udarili tudi za zmago v ligi prvakov, namreč zaostajo že za štiri točke in eno za Barcelono. do konca pa jih čakata še dve tekmi. Če Atletico v nedeljo premaga Malago, bo Real tudi že brez vseh teoretičnih možnosti za naslov, na drugi strani pa bi se moštvo Diega Simeoneja že lahko veselilo prve lovorike po 18 letih, če Barcelona ne bo uspešna proti Elcheju.

Ob velikem razočaranju zaradi remija je veliko skrbi v ekipo Reala vnesla tudi poškodba prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki je že v 9. minuti odšepal z igrišča. Za kakšno poškodbo gre, za zdaj ni znano