Dvojni udarec baskovskih levov nokavtiral Oblaka in Atletico

V zaključni tekmi španskega superpokala, ki ga gosti Savdska Arabija, se bosta v nedeljo pomerila Real Madrid in branilec lanske zmage Athletic Bilbao.
Fotografija: Na štadionu kralja Fahda v Riadu je bil Oblak nemočen ob strelih Yeraya Alvareza in Nica Williamsa. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Na štadionu kralja Fahda v Riadu je bil Oblak nemočen ob strelih Yeraya Alvareza in Nica Williamsa. FOTO: Albert Gea/Reuters

Slednji je danes v četrtkovem polfinalu z 2:1premagal Atletico Madrid Jana Oblaka. Real je že v sredo s 3:2 po podaljšku premagal Barcelono. Potem ko je Atletico že v prvi minuti dosegel gol, a je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, je Madridčanom do vodstva z avtogolom v 62. minuti pomagal Unai Simon. A Baski so ob koncu tekme zrežirali preobrat, najprej je slovenskega vratarja po podaji iz kota ugnal Yeray Alvarez v 77., le štiri minute zatem pa je bil po še enem predložku s strani uspešen še Nico Williams. Da je bil večer na Arabskem polotoku še bolj kisel, je poskrbela izključitev Joseja Marie Gimeneza globoko v sodnikovem podaljšku.

V finalu se bosta tako pomerili ekipi, ki v prejšnji sezoni nista osvojili lovorik v državnem prvenstvu oziroma pokalu. Real Madrid je z zadetki Viniciusa, Karima Benzemaja in Federica Valverdeja v sredo ugnal Barcelono, za katero sta bila uspešna Luuk de Jong in Ansu Fati.

Finale sledi v nedeljo, 16. januarja, ob 19.30.

Preberite še:

Komentarji: