Dybala lahko le opazoval Messija

Prvo dejanje LP:  Derbi Barceloni, Oblak brez dela.

Objavljeno
13. september 2017 01.25
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Prvi od dvanajstih večerov v rednem delu lige prvakov je gotovo navdušil »nevtralne« privržence nogometa. Ti so videli 28 golov na osmih tekmah in gladke zmage favoritov. Tudi derbi večera v Barceloni je zasluženo pripadel gostiteljem, ki so bili boljši od Juventusa.

Špansko-italijanski večer se je končal pričakovano – z zmago favorizirane Barcelone nad Juventusom in remijem na tekmi med Romo in Atleticom. Lionel Messi je bil prvo ime derbija v katalonski metropoli, zabil je dva gola na podoben način, prehiter je bil za italijanske branilce. Paulo Dybala, eden od programiranih zvezdnikov prihodnjih let, je lahko le nemo opazoval šov šest let starejšega rojaka in vzornika Messija.

Juventus je pritegnil na štadion Camp Nou 78.656 navijačev, ki so videli nov nemočen večer slovitega vratarja Gigija Buffona, ki počasi, toda zanesljivo koraka proti koncu bogate kariere. Potem ko ga je junija dvakrat matiral Cristiano Ronaldo, ga je v naslednji tekmi lige prvakov dvakrat še Messi. Zanimivo, le nekdanji Realov napadalec Raul (15) je zabil najmanj en gol v več zaporednih sezonah lige prvakov kot Messi (13), ki pred današnjim večerom zaostaja za Portugalcem s 96:105 v golih v LP. Messi je ugnal Italijane, ni mogel Damirja Skomine; slednji mu je v 54. minuti gladko pokazal rumeni karton ...

Izpostaviti velja še nekaj dejstev. Prvo dejanje lige prvakov 2017/18 je potrdilo visoko kotacijo delnic večine favoritov – prepričljivo so namreč zmagali tako Manchester United, Bayern, Chelsea kot prenovljeni PSG. Napadalec slednjega Kylian Mbappe je postal prvi najstnik, ki je zabil gol v ligi prvakov za najmanj dva različna kluba (prej Monaco, zdaj PSG). J. S.

Izidi 1. kola

Skupina A: Manchester U. : Basel 3:0 (Fellaini, Lukaku, Rashford), Benfica : CSKA 1:2 (Seferović; Vitinho 11-m, Žamaletdinov); skupina B: Celtic : PSG 0:5 (Neymar, Mbappe, Canani 11-m, Lustig avt., Cavani), Bayern : Anderlecht 3:0 (Lewandowski 11-m, Alcantara, Kimmich; Berić zunaj kadra); skupina C: Roma : Atletico 0:0 (Oblak vso tekmo, 1 obramba), Chelsea : Karabah 6:0 (Pedro, Zappacosta, Azpilicueta, Bakayoko, Batshuayi, Medvdjev avt.); skupina D: Barcelona : Juventus 3:0 (Messi 2, Rakitić), Olympiakos : Sporting 1:3 (Pardo 2; Doumbia, Martins, Fernandes).