Eduarda Berizza čaka operacija

Trener Seville Eduardo Berizzo je prejšnji teden naznanil, da ima raka na prostati, čaka ga operacija.

Objavljeno
27. november 2017 21.22
FBL-EUR-C1-SEVILLA-LIVERPOOL
N. Gr.
N. Gr.

Sevilla - Nogometaše Seville je vidno potrla vest o bolezni glavnega trenerja Eduarda Berizze, ki so jo prejeli pred tekmo z Liverpoolom v ligi prvakov. Po prvem polčasu so zaostajali s 3:0, a je nato med odmorom Berizzo znal spodbuditi svoje nogometaše, ki so se za trenerja borili do zadnje minute in iztržili remi s 3:3. 

Berizzo je po tekmi tudi medijem razkril, da se bori z rakom na prostati, klub mu je takoj ponudil pomoč svojega medicinskega osebja. Po pregledih je postalo jasno, da bo Berizzo potreboval operacijo, od poteka zdravljenja je odvisno, kdaj se bo vrnil na klop Seville.

»Njegova vrnitev na klop bo odvisna od okrevanja, upamo, da bo to hitro. V pomočnika Ernesta Marcuccija, ki bo v naslednjih dnevih vodil treninge in tekme, imamo zaupanje, verjamemo, da se odsotnost glavnega trenerja ne bo poznala na rezultatih,« so sporočili iz Seville, ki bo v Mariboru gostovala 6. decembra.

Sevilla v skupini E lige prvakov trenutno zaseda drugo mesto. Za vodilnim Liverpoolom zaostaja točko, pred moskovskim Spartakom pa ima dve točki prednosti. Za zanesljivo uvrstitev v izločilni del bo morala v Mariboru loviti zmago.