Eleke je že rekorder!

Vratar Nejc Vidmar novi Olimpijin plen za šampionsko pomlad. Član zeleno-belih tudi nigerijski najstnik Blessing Eleke.

Objavljeno
14. januar 2016 22.26
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Na mariborske okrepitve za prihodnost je Olimpija odgovorila z okrepitvami za sedanjost in prihodnost. Nigerijski najstnik Blessing Eleke je včeraj tudi uradno postal član zeleno-belih, kmalu pa se mu bo pridružil še »Green Dragons« iz domžalskih vrat Nejc Vidmar.

Postavni, 188 cm visoki napadalec, zaradi katerega je športni direktor Maribora Zlatko Zahović v zakulisju spletal spletke, da bi ga ustavil na poti v Ljubljano in ga poleti usmeril pod Kalvarijo, se je z Olimpijo dogovoril že v minulem letu. Zeleno-beli argumenti so bili močnejši od vijoličnih in predvsem več vredni. Kar 800.000 evrov bo znašala odškodnina za 19-letnega strelca ducata golov v prvem delu SNL. Kar pa je najpomembnejše: večji del bo pripadel obubožani Gorici, potem ko Eleke z včerajšnjim dnem tudi uradno ni več ujetnik italijanskega zastopnika.

»Prihod v Olimpijo je odlična priložnost. Zelo sem vesel, Olimpija me je močno želela in to zares cenim. Prišel sem, da bi osrečil ljudi, komaj čakam, da se začne zares in zaigram pred ljubljanskimi navijači,« je ob predstavitvi povedal naslednik Andraža Šporarja. Bivši kapetan zeleno-belih je s prestopom v Švico k serijskemu prvaku Baslu pravzaprav omogočil rekorden prestop v SNL. Olimpija je namreč za strelca 17 ligaških golov ob štirih podajah Šporarja iztržila kar 2,8 milijona evrov, še milijon € pa bo dobila, če bo Basel osvojil naslov prvaka. Eleke, ki je jesenskim 12 golom dodal še štiri asistence, je pogodbo sklenil do leta 2019 in bo vsaj pol leta z Ezekielom Hentyjem tvoril nigerijski napadalni dvojec pri Olimpiji.

Olimpija bo na veliki derbi 24. kola (5. marca) v Ljudskem vrtu prišla še močnejša, kot je bila jeseni. Danes, najkasneje pa konec tedna, bo namreč z Domžalami razrešila vse podrobnosti za prestop prvega vratarja lige Nejca Vidmarja. Ljubljančan s Poljan je ljubljenec navijačev Green Dragons, a tudi otrok Olimpije, s čimer bo predsednik Milan Mandarić ubil več muhe na en mah: okrepil Olimpijo, pomiril nacionalne strasti, oslabil za Olimpijo neugodne Domžale ...

Januarski prestopni rok pa se za velika slovenska tekmeca še zlepa ni končal. Ljubljančani po odhodu Dejana Đermanovića iščejo še enega napadalca, Mariborčani pa bi po prihodih Mateja Palčiča, Amarja Rahmanovića in Ahmeda Valonija, za katerega so Celjanom plačali 45.000 €, koga od staroselcev lahko še prodali. »Gradimo novo Olimpijo in želimo doseči zastavljeni cilj. Prišli bodo le takšni igralci, ki bodo izboljšali moštvo. Vidmar je še član Domžal, upam, da bomo kmalu dosegli dogovor. Če bomo želeli kupiti igralca, ne bomo zadržani,« pa je spomladi še močnejšo Olimpijo napovedal Mandarić.