Elsner: Ne zatiskamo si oči, v Londonu bo zelo težko!

Trener nogometašev Maribora Darko Milanič: Žal mi je le, da nismo mreže ohranili nedotaknjene.

Objavljeno
29. julij 2016 13.30
Nogomet Domžale:West Ham United
J. P.
J. P.

Ljubljana - Tudi Evropska nogometna zveza (UEFA) je na svoji spletni strani včerajšnji uspeh Domžal v prvi tekmi tretjega kola kvalifikacij za evropsko ligo s slovitim otoškim West Hamom (2:1) ocenila za najbolj presenetljivo in šokantno zmago večera, ob bok pa ji je postavila podvig Spartaka Trnave na gostovanju pri dunajski Austrii (1:0). Londončani so tako še v četrtem zaporednem dvoboju v kvalifikacijah za evropsko ligo ostali brez zmage - trikrat so izgubili in enkrat igrali neodločeno.

»Odigrali smo natanko takšen dvoboj, kot je bilo potrebno. Sleherni igralec je dal vse od sebe in prikazal največ, kar trenutno zmore. V tovrstnih dvobojih odločajo malenkosti, ki so bile tokrat na naši strani, še posebej pa je bil odločilen miselni preklop, ki so ga zmogli moji fantje. Želim si, da bi igralci znali razmišljati v smeri, kako vsak konec tedna igrati takšne tekme in biti konstantno na najvišji ravni. Si pa ne zatiskamo oči: v Londonu bo težko, zelo težko. Vsekakor pa bo potrebno izklopiti nepomembne zunanje faktorje, tudi več kot 50.000 gledalcev,« je evforijo odganjal domžalski trener Luka Elsner.

Z zelo lepo popotnico za povratni dvoboj (1:1) pa je gostovanje pri Aberdeenu zaokrožil tudi državni podprvak Maribor. »Z izjemno zahtevnega gostovanja smo se vrnili z rezultatom, ki nas še drži v igri. Gostitelji so dominirali, žal mi je le, da nismo mreže ohranili nedotaknjene. V Ljudskem vrtu bo obračun drugačen, tekmec ne bo igral tako kot na domačem igrišču. Zadovoljen sem s prikazanim in z izidom, še vedno pa nas ne postavljam v vlogo favorita. Vse je še odprto,« je poudaril trener vijoličastih Darko Milanič.