Emirates in Sony zapuščata Fifo

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je potrdila, da bo ostala brez pomembnih pokroviteljev.

Objavljeno
02. november 2014 18.34
FBL-WC-2014-FIFA-CONGRESS-BRAZIL
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Berlin - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo očitno ostala brez dveh svojih pomembnih pokroviteljev, letalske družbe Emirates in proizvajalca elektronike Sony. Glede odhoda japonskega podjetja so pri krovni nogometni organizaciji še nekoliko skrivnostni, prekinitev sodelovanja z letalsko družbo s sedežem v Dubaju pa ni več vprašljiva.

Pri Fifi so namreč pojasnili da so jim Arabci že leta 2012 povedali, da z Mednarodno nogometno zvezo sodelovanja ne bodo podaljšali, ker so v fazi restrukturiranja sponzorskega koncepta družbe. Poročanja nemške revije Spiegel glede prekinitve sodelovanja tudi s Sonyjem, ki je s Fifo sodeloval kar osem let, pa pri nogometni organizaciji še niso želeli potrditi.

Ob morebitnem odhodu obeh bi organizacija, na čelu katere že vrsto let sedi Sepp Blatter, ostala brez dveh od šestih uradnih partnerjev, se pravi najpomembnejših sponzorjev. Po navedbah Spiegla naj bi bila Sonyjeva pogodba težka kar 300 milijonov dolarjev (240 milijonov evrov), Emiratesova pa 200 milijonov (160 milijonov evrov). Preostali štirje sponzorji so Adidas, Coca Cola, Visa in Hyundai.

Kot še trdijo pri nemški reviji, naj bi izpraznjeni mesti zasedla katarska letalska družba Qatar Airways in južnokorejski Samsung.