En dan, dva poraza, dve trenerski menjavi

Slovenski nogometni prvoligaš Celje bo nadaljeval brez Iztoka Kapušina, Andrej Kastrevec odstopil kot Krkin trener.

Objavljeno
07. april 2016 13.01
J. P.
J. P.

Ljubljana - Hud včerajšnji poraz v dvoboju 28. kola slovenskega prvoligaškega nogometnega tekmovanja z Rudarjem (1:5) je spodnesel stolček trenerju zadjeuvrščenega kluba Krke Andreju Kastrevcu, ki je zavoljo slabih dosežkov odstopil sam. Novomeščani niso v zadnjih petih ligaških dvobojih osvojili niti točke, zdaj za predzadnjim Celjem zaostajajo natanko za eno zmago, medtem ko so od mest, ki zagotavljajo obstanek med elito, oddaljeni pet točk.

»Člansko moštvo sem vodil leto in pol in očitno prišel do točke, ko mi je trenerski posel poleg službe pobral preveč energije. Njeno pomanjkanje je bilo verjetno opazno tudi na ekipi. Upam, da bo uprava našla ustrezno zamenjavo, saj sezone še ni konec. Fantje potrebujejo prevetritev in pozitivno energijo. Moštvu želim veliko sreče še naprej, v klubu pa - kot že tri desetletja - ostajam prisoten, le na drugi ravni,« je za SNportal pojasnil Kastrevec.

Vendar pa Krka ni edini klub, ki je po včerajšnjem porazu ostal brez trenerja. Tudi predzadnja zasedba Celja, ki ji prav tako gori pod nogami, bo doživela spremembe, saj je po vnovičnem neuspehu - moštvo je z 0:1 izgubilo s Krškim, vpisalo tretji zaporedni poraz in že petič zapovrstjo ostalo brez zmage - uprava kolektiva predčasno prekinila sodelovanje z Iztokom Kapušinom.

»Kapušin je moštvo prevzel septembra v izjemno težavnem položaju, s solidnim nizom rezultatov - šest tekem brez poraza ob koncu jesenskega dela - pa so fantje na zimski premor odšli na šestem mestu. V uvodnih spomladanskih krogih je z ekipo najprej vknjižil pet točk v težkih obračunih z Mariborom, Zavrčem in Olimpijo, a so sledili trije nepričakovani porazi, dva tudi proti neposrednima tekmecema za obstanek. Zato se je vodstvo odločilo, da moštvo v tem trenutku potrebuje novo energijo in dodaten zagon. Kmalu bomo javnosti predstavili novega trenerja, ki se bo v zadnjih osem kol podal z nalogo ohraniti prvoligaški status,« so zapisali na klubski spletni strani.