Enrique na klopi, ter Stegen v vratih Barcelone

Le dan po slovesu Gerarda Martina je španski nogometni velikan Barcelona že dobil novega trenerja, Luisa Enriqueja.

Objavljeno
20. maj 2014 01.51
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Barcelona - Ne le Manchester United, danes so novega trenerja uradno dobili tudi nogometaši Barcelone. Le dan po tem, ko se je z vročega katalonskega stolčka poslovil Argentinec Gerardo Martino, so v španskem velikanu že ustoličili njegovega naslednika: pričakovano je to postal Luis Enrique, ki je nazadnje vodil Celto iz Viga, zdaj pa bo pod njegovo taktirko Barcelona tekmovala vsaj prihodnji dve leti.

Štiriinštiridesetletni nekdanji uspešen nogometaš je svojčas nosil majico katalonskega kolektiva, kamor je leta 1996 - ob močno dvignjenem prahu - prestopil iz večnega tekmeca Reala. Enrique je bil nekoč že na čelu Barceloninega drugega moštva, srečo pa je preizkušal tudi pri Romi. Podrobnosti pogodbe bodo predstavili na sredini novinarski konferenci.

Poleg trenerja pa je Barça danes dobila tudi novega vratarja: to je mladi Nemec Marc-Andre ter Stegen, ki je nazadnje branil barve Borussie iz Mönchengladbacha, k novemu delodajalcu pa prihaja kot prost igralec. Dosedanja čuvaja katalonske mreže Victor Valdes in Pinto si bosta morala poiskati novi sredini. Ob ter Stegnu se v ekipo vračata Gerard Deulofeu, nazadnje posojen v Everton, in Rafinha.