Enrique: Tudi na povratni tekmi bomo igrali na zmago

Barcelona je na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov s 3:1 premagala Paris Saint-Germain. Povratna tekma bo 21. aprila.

Objavljeno
16. april 2015 11.44
FOOTBALL/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Katalonski nogometni klub Barcelona je uspešno prestal prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov, potem ko je v gosteh premagal oslabljeni Paris Saint-Germain s 3:1.

Za Barcelono je prvi zadel Neymar v 18. minuti, levji delež pa je z dvema goloma prispeval Luis Suarez (67. in 79.). Parižanom je nekaj upanja z avtogolom vlil Jeremy Mathieu (82.).

Trener katalonskega velikana Luis Enrique po tekmi ni mogel prehvaliti svojih igralcev: »Bili smo zbrani, imeli žogo več v svojih nogah in odlično igrali v obrambi. Hkrati smo si ustvarili veliko priložnosti in bili konsistentni v vseh pogledih. Zmagati moramo tudi na povratni tekmi in se izogniti presenečenju. Zagotovo nam ne bo lahko, saj se bodo pri nasprotnikih vrnili nekateri pomembni igralci, ki so danes manjkali. Ne smemo razmišljati o tem, da smo si že zagotovili polfinale. Imeti moramo enak cilj, kot ga imamo vedno - zmagati,« je bil jasen Enrique.

Tudi dvakratni strelec Suarez še ni odpisal Parižanov: »Od prve minute smo igrali zelo osredotočeno in vedeli smo, da moramo od samega začetka igrati zelo intenzivno. Ne smemo podcenjevati nasprotnikov, saj niso mogli računati na najboljšo zasedbo. Moramo se zavedati, da je v nogometu vse mogoče in da še ni konec tega dvoboja,« je po tekmi povedal urugvajski napadalec.

Blanc: Na povratni tekmi pričakujem drugačno ekipo

Francoz na klopi Parižanov Laurent Blanc je športno priznal, da je bila Barcelona boljši nasprotnik, na povratni tekmi pa pričakuje drugačno in predvsem boljšo igro svojega kluba: »Danes je bilo za nas zelo težko, saj nismo navajeni teči za žogo. Barcelona je bila dominantna, tako tehinčno kot fizično, medtem ko mi nismo bili v najboljši postavi in smo za nameček izgubili še Thiaga Silvo. Barcelona je prikazala igro, ki mi je zelo všeč in jo zelo spoštujem. Žogo so imeli v svojih nogah in so nas prisilili, da smo tekli za njo. Naši igralci so bili zelo razočarani, saj so imeli občutek, da so storili vse, kar so lahko. Na povratni tekmi pričakujem drugačen Pariz. Vrnila se bosta Zlatan Ibrahimović in Marco Verratti, glavno pa bo, da prikažemo boljšo igro. Danes sem bil zelo razočaran,« je priznal Blanc.

Povratna tekma bo v torek ob 20.45 na štadionu Camp Nou.