EP v dvoranskem nogometu: dober začetek, slab konec Slovencev

Od izbrancev selektorja Andreja Dobovičnika so bili uvodoma s 5:1 uspešnejši gostitelji Srbi.

Objavljeno
02. februar 2016 22.55
J. P.
J. P.

Beograd - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu ostaja pri eni zmagi na evropskih prvenstvih. To se ji je posrečilo predlani, ko je bila boljša od Italije, letošnje tekmovanje v Beogradu pa je ravno tako dobro začela, a so gostitelji Srbi po hitrem postopku vzpostavili ravnotežje in na krilih več kot 11.000 navijačev - to je bil četrti največji obisk doslej na prvenstvih stare celine - zrežirali zasuk za končno rutinirano zmago s 5:1. Jutri bodo izbranci selektorja Andreja Dobovičnika počivali, v četrtek jih čaka še obračun s Portugalsko.

Slovenija, ki je v prejšnjih osmih medsebojnih dvobojih petkrat izgubila, dvakrat zmagala in se nazadnje - septembra lani - razšla brez zmagovalca, je dvoboj začela v postavi: kapetan Igor Osredkar, Kristjan Čujec, Gašper Vrhovec in brata Mordej, Rok in vratar Alen. Uvodni udarec je izvedel ambasador prvenstva, nekdanji srbski nogometni reprezentant Dejan Stanković, na tribunah pa ni bilo videti napovedanega častnega gosta, prvega teniškega loparja sveta Novaka Đokovića.

Naši fantje so prvi vodili, v tretji minuti je po prekinitvi sprožil Vrhovec, ob drugi vratnici pa je bil na pravem mestu kapetan Osredkar, ki je v 123. dvoboju v majici z državnim grbom zabil že 64. zadetek. A še pred glavnim odmorom so gostitelji izenačili, najstrožjo kazen je realiziral Slobodan Janjić. V drugem polčasu pa je bil promet precej bolj enosmeren. Že do 30. minute so namreč Srbi še trikrat zatresli tekmečevo mrežo prek Mladena Kocića (dvakrat) in Slobodana Rajčevića, zmago, s katero so si gostitelji na stežaj odprli vrata četrtfinala, pa je v 34. minuti z golom v prazno mrežo potrdil Marko Pršić. V zadnjih izdihljajih je Vrhovec zatresel okvir vrat, a se izid ni več spremenil.

Slovenija : Srbija 1:5 (1:1)

Strelci: 1:0 - Osredkar (3.), 1:1 - Janjić (14./10m), 1:2 - Kocić (21.), 1:3 - Rajčević (26.), 1:4 - Kocić (30.), 1:5 - Pršić (34.).