EP v futsalu: Sloveniji ni uspela uvrstitev v četrtfinale

Slovenska futsal reprezentanca je v drugem kolu EP v Zagrebu morala priznati premoč Ukrajini, ki je slavila s 6:3.

Objavljeno
02. februar 2012 19.24
Posodobljeno
02. februar 2012 19.31
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Slovenska futsal-reprezentanca je s slabim prvim polčasom zapravila vse možnosti za uvrstitev v drugi krog tekmovanja. Ukrajinci so bili v zagrebški Areni v prvem delu tekme premočni, že po prvih 20 minutah so imeli štiri zadetke prednosti. Približno takšno prednost so ohranili tudi v nadaljevanju, ko je Slovenija ob koncu le ublažila poraz.

Selektor Andrej Dobovičnik se je pred tekmo odločil, da bo na tribuno poslal Gaja Rosiča in Damirja Puškarja, tekmo pa je začela udarna četvorka Igor Osredkar, Primož Zorč, Rok Mordej, Rok Grželj, Aljoša Mohorič. A že od začetka so ritem narekovali nasprotniki. Z izjemo poskusa Osredkarja v prvi minuti ter Zorča v tretji so bili Ukrajinci boljši, prvi gol pa dosegli v šesti minuti, v 10. minuti so povedli s 3:0, delo pa pravzaprav že končali v 17. minuti, ko je bil uspešen Maksim Pavlenko za izid polčasa, piše STA.

Sloveniji se je poznala tudi zadržanost Kristjana Čujca zaradi poškodbe gležnja, Benjamin Melink pa še ni bil povsem pri močeh po preboleli angini. Slovenija je postala pogumnejša in odločnejša šele po štirih zadetkih minusa. S streli sta poskušala predvsem Zorč in Grželj. Vseeno pa se je izid najprej spet spremenil v korist Ukrajine, ko je Valerij Legčanov zadel za 5:0. Isti igralec je nekaj minut pozneje spet zadel, a tokrat premagal lastnega vratarja, tako da je Slovenija znižala po zaslugi prvega strelca tekme (3 goli + avtogol), nato pa sta se prebudila še Rajko Uršič, ki je v 33. minuti znižal na 2:6, ter Čujec - pred tekmo je objavil selitev, v Španiji bo odslej igral za baskovski klub Navarra - za končnih 3:6 dve minuti pred koncem.

»Težko je zbrati misli po taki tekmi. Ukrajina je hitro povedla, kar ni bilo dobro za nas. Zavedali smo se, da bomo težko lovili razliko. Prvi trije zadetki so odločili zmagovalca. Jasno pa nam je bilo, da so Ukrajinci hitri in fizično dobro pripravljeni, zato smo tako previdno začeli na naši polovici. Ker se rezultat ni odvijal v našo korist, smo morali odpreti karte in igrati tako, kot je šlo Ukrajini v prid,« je po porazu dejal selektor Dobovičnik.

EP v futsalu, 2. kolo:

Skupina B:

Slovenija - Ukrajina 3:6

(Legčanov 27./ag, Uršič 34.; Kločko 6., Legčanov 8., 21., 29., Žurba 10., Pavlenko 17.)

Skupina A:

Romunija : Češka 3:1 (1:1)