Eterović in Jelić zapustila Muro

Nekdanja nogometaša Mure Mate Eterović in Dragan Jelić sta si našla nova kluba.

Objavljeno
22. januar 2013 09.16
Posodobljeno
22. januar 2013 09.16
regent/nogomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Murska Sobota - Slovenskega prvoligaša Muro, ki se ukvarja s številnimi težavami, sta danes zapustila dva nogometaša, Mate Eterović in Dragan Jelić.

Prvi bo še naprej igral v državnem prvenstvu, in sicer za Rudar, s katerim je podpisal pogodbo do 30. junija 2014. Hrvaški nogometaš je k Velenjčanom prestopil iz Mure, za katero je v jesenskem delu dosegel sedem golov in je bil z Damjanom Boharjem najboljši strelec ekipe.

Eterović, sicer Dalmatinec z Brača, je nogometno pot začel pri Hajduku iz Splita, bil tudi pri zagrebškem Dinamu, v Slovenijo pa je prišel leta 2005. V slovenskem prvoligaškem nogometu je igral v barvah Maribora, Nafte iz Lendave in pred odhodom v Velenje pri Muri 05 iz Murske Sobote. Pred prihodom v Mursko Soboto je igral tudi v tujini, in sicer v Grčiji (Kalamata) in na Madžarskem (Debrecen).

Iz Mure je odštel tudi Dragan Jelić, ki bo odslej igral za avstrijskega prvoligaša Kapfenberger SV, s katerim je podpisal pogodbo do konca sezone 2012/13. Jelić je v Sloveniji igral tudi za Maribor, kasneje pa v Turčiji za Rizespor, v Rusiji za Krila Sovjetov in na Nizozemskem za ekipo Willem II.