Evropska liga: Berić izločen, rdeči vragi z zmago potrdili napredovanje (VIDEO)

Nogometaši St. Etienna so bili agilnejši in imeli od 63. minute igralca več, a še drugič pokleknili pred Manchester Unitedom.

Objavljeno
22. februar 2017 22.32
SOCCER-EUROPA-SET-MUN/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Prve tri povratne tekme šestnajstine finala nogometne evropske lige so bile na sporedu že nocoj, za slovenske športne privržence pa je bila najzanimivejša tista v St. Etiennu, v kateri so gostitelji - tudi Robert Berić, ki je igral do 59. minute - skušali izničiti zaostanek iz prvega dvoboja z Manchester Unitedom (0:3). A se jim ni posrečilo, vse dvome o napredovanju je že v 17. minuti razblinil Henrih Mhitarjan, ki je izkoristil čudovito podajo Juana Mate in z edinim zadetkom na tekmi popeljal »rdeče vrage« med 16 najboljših. Armenec je bil v zadnjih šestih dvobojih v vseh tekmovanjih vpleten v pet Manchestrovih golov - tri je zadel, za dva pa podal.

Gostje so zadeli iz edinega strela v okvir vrat v prvem polčasu, tudi sicer so bili gostitelji ves dvoboj nekoliko agilnejši (57-odstotna posest žoge, priložnosti 16:9, streli na gol 4:3, prosti streli 24:14, podaje 495:425), za nameček so imeli od 63. minute številčno premoč, z drugim rumenim kartonom v razmaku 185 sekund je moral namreč predčasno pod prho branilec s Slonokoščene obale Eric Bertrand Bailly. United je zadel v zadnjih 26 obračunih na različnih frontah z izjemo enega - prvega februarja se je s Hullom razšel z 0:0 -, za nameček je prvič po decembru 2013 svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na štirih zaporednih evropskih tekmah.

IZIDI

Fenerbahče : Krasnodar 1:1 - skupaj 1:2
Souza 41.; Fjodor Smolov 7.

Schalke : PAOK 1:1 - skupaj 4:1
Alessandro Schöpf 23.; Matija Nastasić 25./avt.

St. Etienne : Manchester United 0:1 - skupaj 0:4
Henrih Mhitarjan 17.