Evropska liga: epski nemški zasuk za Iličićevo slovo (VIDEO)

Nogometaši Fiorentine so v šestnajstini finala skupno vodili že s 3:0, a se je Mönchengladbachu posrečil izjemen preobrat.

Objavljeno
24. februar 2017 07.31
SOCCER-EUROPA-SET-MUN/
J. P.
J. P.

Ljubljana - Skozi šestnajstino finala nogometne evropske lige sta se od štirih klubov s slovenskim zastopstvom prebila dva - Rostov Mihe Mevlje in København Benjamina Verbiča, medtem ko sta kratko potegnila St. Etienne Roberta Berića že v sredo in Fiorentina Josipa Iličića, ki je v sinočnjem derbiju z Borussio iz Mönchengladbacha zapravila domala nemogoče.

Italijanski prvoligaš je že v prvem dvoboju na gostovanju zmagal z 1:0, sinoči pa pol pol ure vodil z 2:0 in imel pot med šestnajst najboljših moštev v tem tekmovanju na široko tlakovano. Goste je v igro vrnila najstrožja kazen tik pred glavnim odmorom, ki jo je po prekršku Maximiliana Olivere portugalski sodnik Artur Soares Dias piskal nekoliko z zamudo, izkoristil pa jo je Lars Stindl.

Povsem pa se je Fiorentini porušil sistem v prve četrt ure drugega polčasa, saj se je njena mreža še trikrat zatresla, od tega je bil junak dvoboja, 28-letni zvezni igralec Stindl, uspešen še dvakrat, s čimer je vpisal svoj prvi trojček golov v karieri. Pri poražencih je Josip Iličić kot zamenjava za Federica Bernardeschija na igrišče vskočil v 63. minuti, ko pa je bilo za njegovo moštvo že prepozno.

Iličić se je v lepi priložnosti znašel že pet minut pozneje, a je bil iz prostega strela malenkost premalo natančen, njegov odličen poskus je zaustavila prečka. Nemški kolektiv je bil po glavnem odmoru iz štirih sproženih strelov v okvir vrat uspešen trikrat, veselil pa se je že četrte zaporedne zmage na gostovanjih v vseh tekmovanjih, v katerih sodeluje. Po porazu pa se je na tnalu že znašel Fiorentinin trener Paulo Sousa, a klubski direktor Pantaleo Corvino miri strasti: »Odločili se bomo, ko bodo glave ohlajene.«

IZIDI EVROPSKE LIGE

Osmanlispor : Olympiakos 0:3 (Ansarifard 2, Elyounoussi) - skupaj 0:3

Ajax : Legia 1:0 (Viergever) - skupaj 1:0

Apoel : Athletic B. 2:0 (Soteriou, Gianniotas/11-m) - skupaj 4:3

Roma : Villarreal 0:1 (Borre) - skupaj 4:1

Bešiktaš : Hapoel Beer Sheva 2:1 (Aboubakar, Tosun; Nwakaeme) - skupaj 5:2

Zenit : Anderlecht 3:1 (Giuliano 2, Dzjuba; Thelin) - naprej Anderlecht s 3:3

København : Ludogorec 0:0 - skupaj 2:1
Benjamin Verbič ni igral

Fiorentina : Borussia M. 2:4 (Kalinić, Valero; Stindl 3, Christensen) - skupaj 3:4
Josip Iličić od 63. minute

Genk : Astra 1:0 (Pozuelo) - skupaj 3:2

Lyon : Alkmaar 7:1 (Fekir 3, Cornet, Darder, Aouar, Diakhaby; Garcia) - skupaj 11:1

Sparta Praga : Rostov 1:1 (Karavajev; Poloz) - skupaj 1:5
Miha Mevlja vso tekmo

Tottenham : Gent 2:2 (Eriksen, Wanyama; Kane/avt., Perbet) - skupaj 2:3

Šahtar : Celta 0:2 - v podaljšku (Aspas, Cabral) - skupaj 1:2