Evropska liga: v polfinale tudi »Jojo« s Fiorentino

Fiorentina naredovala po zmagi nad Dinamom z 2:0. V polfinale tudi Sevilla, Napoli in Dnjepr.

Objavljeno
23. april 2015 19.51
Posodobljeno
23. april 2015 21.00
SOCCER-EUROPA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Fiorentina, Napoli, Sevilla in Dnjepr so si na povratnih četrtfinalnih obračunih priigrali vstop med najboljšo četverico evropske nogometne lige.

V polfinalu bo imela svojega predstavnika tudi slovenska reprezentanca z Josipom Iličićem, ki tudi na povratni tekmi proti Dinamu iz Kijeva ni dobil priložnosti, zadetka za zmago z 2:0 pa sta zabila Mario Gomez in Juan Manuel Vargas.

Obračun je bil pester zlasti v prvem polčasu, ko so se na strani vijoličnih vrstile lepe priložnosti. Gomez je mrežo zatresel že v peti minuti, a je bil v prepovedanem položaju. Tik pred koncem polčasa je nato vendarle poskrbel za vodstvo, in sicer hitro za tem, ko so gostje ostali z igralcem manj. V 40. minuti tekme je ekipi iz Firenc delo olajšal nizozemski reprezentant Jermain Lens, ki si je za simuliranje prekrška prislužil drugi rumeni karton. V drugem polčasu se je ritem umiril, nevarnih akcij je bilo malo. Dinamo je imel najlepšo priložnost za izenačenje ob koncu rednega dela, naposled pa je v sodnikovem dodatku vse dvome o zmagovalcu razrešil Vargas. Fiorentina je napredovala s skupnim izidom 3:1, potem ko se je prva tekma v Kijevu končala z 1:1.

Napoli je proti Wolfsburgu večino dela opravil že v gosteh (4:1), z izidom 2:2 pa zanesljivo napredoval. Ob polčasu so Neapeljčani z goloma Joseja Marie Callejona in Driesa Martensa vodili že z 2:0, nato pa sta Timm Klose in Ivan Perišić poskrbela, da so se volkovi častno poslovili od evropskega tekmovanja.

Z izidom 2:2 se je končala tudi tekma v St. Peterburgu. Branilka naslova Sevilla je prvo tekmo dobila z 2:1, v drugi pa iztržila neodločen izid. Potem ko je že vse kazalo, da bo skupnega zmagovalca odločil podaljšek, je Špancem v 85. minuti napredovanje zagotovil Kevin Gameiro.

Dnjepr je z edinim golom v dveh tekmah v 82. minuti rešil Jevhen Šahov in izločil Brugge.

Žreb polfinalnih parov bo jutri v Nyonu, finale pa 27. maja v Varšavi.

Evropska liga, povratne tekme četrtfinala:

Fiorentina : Dinamo Kijev 2:0 (1:0) /3:1

Gomez 43., Vargas 94.

Rdeči karton: Lens 40.

Fiorentina: Neto, Tomović, Gonzalo Rodriguez, Savić, Marcos Alonso, M. Fernandez, Pizarro (84./Aquilani), Borja Valero (79./Badelj), Salah (88./Vargas), Gomez, Joaquin.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Danilo Silva, Vida, Hačeridi, Antunes, Rybalka, Bujalski (69./Sidorčuk), Jarmolenko, Belhanda (63./Kalitvincev), Lens, Teodorczyk (45./Gusev).

Napoli : Wolfsburg 2:2 (0:0) /6:3

Callejon 50., Mertens 65.; Klose 71.; Perišić 73.

Napoli: Andujar, Mesto, Raul Albiol, Britos, Ghoulam, Inler, David Lopez, Jose Callejon, Hamšik (60./Insigne), Mertens (83./Henrique), Higuain (68./Zapata).

Wolfsburg: Benaglio, Träsch (79./Dost), Naldo, Klose, Rodriguez (66./Schäfer), Guilavogui (75./Jung), Luiz Gustavo, Caligiuri, Arnold, Perišić, Bendtner.

Dnjepr Dnjepropetrovsk : Brugge 1:0 (0:0) /1:0

Šahov 82.

Dnjepr: Bojko, Fedecki, Douglas, Čeberjačko, Matos, Kankava, Rotan, Lučkevič (91./Gama), Bezus (46./Šahov), Konopljanka, Seleznev (72./Kalinić).

Brugge: Ryan, de Fauw, Duarte, Mechele, de Bock, Refaelov, Vormer, Simons, Storm (86./Vazquez), Izquierdo (86./Dierckx), de Sutter (70./Oulare).

Zenit St. Peterburg : Sevilla 2:2 (0:1) /3:4

Rondon 48., Hulk 72.; Bacca 6./11-m, Gameiro 85.

Zenit: Lodigin, Smolnikov, Neto, Lombaerts, Criscito, Javi Garcia, Witsel, Hulk, Danny, Šatov, Rondon (83./Keržakov).

Sevilla: Beto, Coke, Pareja (21./Iborra), Daniel Carrico, Tremoulinas, Krychowiak, Mbia, Vidal, Banega, Vitolo (92./D. Suarez), Bacca (73./Gameiro).