Evropska liga: Minimalni poraz Domžal v Freiburgu

Nogometaši Domžal so na gostovanju pri Freiburgu izgubili z 1:0, gol za domačine je dosegel Nils Petersen. 

Objavljeno
27. julij 2017 20.43
Posodobljeno
27. julij 2017 20.43
NK Domžale - Valur Reykjavik Uefa.Trener Domžal Simon Rožman. V Domžalah 20.7.2017[nogomet.Domžale.Uefa]
N. Gr.
N. Gr.

Freiburg - Domžalski nogometaši so z uvrstitvijo v tretji predkrog kvalifikacij za evropsko ligo dosegli cilj, ki so si ga zastavili pred začetkom sezone, za nagrado pa so dobili dvoboj z nemškim prvoligašem Freiburgom, ki je lani v bundesligi zasedel sedmo mesto.

Prednost Domžal je, da so že v polnem tekmovalnem ritmu, medtem ko je Freiburg še sredi priprav na novo sezono, ki se bo v Nemčiji začela sredi avgusta. Na prvi tekmi v Freiburgu bi bil zadetek v gosteh za mlado domžalsko ekipo, ki se je nazadnje v prvenstvu poigrala s Celjem, vreden zlata, trener Simon Rožman pa obljublja, da navijačem zagotovo ne bo dolgčas. 

Začelo se ni najbolje, nekdanji napadalec Bayerna Nils Petersen je v 20. minuti domačine povedel v vodstvo, že tri minute kasneje pa je imel odlično priložnost za povišanje vodstva, saj je sodnik pokazal na belo točko. Petersen se je odločil, da bo strel izvedel sam, a ni našel poti do mreže. Ostalo je pri 1:0, za Domžale pa je odlično priložnost zapravil Amedej Vetrih

Vetrih je bil v nadaljevanju še nekajkrat nevaren, razigran je bil tudi Senijad Ibričić, a zadetka gostje niso dosegli in po prvem polčasu je Freiburg držal minimalno vodstvo z 1:0. V drugem polčasu je bil Freiburg bolj nevaren, a se je nekajkrat izkazal nesporno najboljši igralec Domžal na tekmi, vratar Dejan Milić. Minimalni poraz v Nemčiji za Domžale nikakor ni katastrofa, a bo brez doseženega zadetka v gosteh pred domačimi navijači pot do napredovanja težka, a ne nemogoča.  


 

Freiburg - Domžale