Evropska liga: Skubic in Verbič v polno, konec sanj za Rijeko (VIDEO)

Nejc Skubic je z bele točke zagotovil točko Konyasporu proti Marseillu, zadetek Verbiča ni prinesel točk za Dance.

Objavljeno
23. november 2017 20.27
Posodobljeno
23. november 2017 20.27
SOCCER-EUROPA-LMO-COP/
N. Gr., STA
N. Gr., STA

Ljubljana - Matjaž Kek je z Rijeko gostoval v Atenah, kjer jih je pričakal AEK. Rijeka je kljub slabi formi nujno potrebovala zmago, da bi ohranila možnosti za evropsko pomlad, začelo pa se je zelo spodbudno. V prve pol ure igre je Rijeka gospodarila na igrišču, dvakrat je zadel Aleksander Gorgon, še enkrat se je zatresla tudi vratnica.

Ključni trenutek tekme je sledil v samem zaključku prvega polčasa, ko je Araujo znižal zaostanek Grkov in jim vlil novo upanje. V drugem polčasu je bilo razmerje moči na igrišču precej bolj izenačeno, AEK pa je do preobrata prišel po veliki napaki vratarja Andreja Prskala, izkoristil jo je Christodoupoulous. Do konca tekme so Rečani imeli še nekaj priložnosti, da bi prišli do tako želene zmage, a se jim je v stilu letošnje sezone v zaključkih akcij vedno nekaj ponesrečilo. Zasedba Matjaža Keka je tako že tekmo pred koncem skupinskega dela ostala brez možnosti za napredovanje, gostovanje Milana na Rujevici bo tako le nagrada za zveste privržence belih iz Kvarnerja.

AEK : Rijeka

Nogometaši v evropski ligi danes igrajo tekme 5. kroga. na tekmah, ki so se že končale, so bili uspešni tudi Slovenci. Zadela sta Nejc Skubic, ki je zagotovil točko Konyasporu, ter Benjamin Verbič, dosegel je edini gol za Koebenhavn, ki pa je izgubil proti Lokomotivi.

Verbič je poskrbel za izenačenje z zadetkom v 31. minuti, toda Danci nato niso zdržali do konca. Lokomotiva je v drugem polčasu s še enim golom Jeffersona Farfana prišla do novega vodstva in zmage, pa tudi do prvega mesta na lestvici skupine F, saj ima zdaj osem točk. Po prvem porazu Koebenhavna pa je Verbičevo ekipo ujel tudi Šerif Tiraspol, ki ga tekma z Zlinom še čaka.

Lokomotiv : Kobenhavn

V skupini H je pomembno zmago dosegel Köln, edini gol so Nemci dosegli z bele točke, zdaj so se na drugem mestu skupine izenačili s Crveno zvezdo, Beograjčani so igrali 0:0 pri Bateju. Za Köln je proti Arsenalu, Londončani so kljub porazu že prvi v skupini, igral tudi Dominic Maroh, toda v 38. minuti je moral zaradi poškodbe zapustiti igrišče.

Nejc Skubic je ob koncu tekme priti Olympiqueu zagotovil točko svoji ekipi, z njo so se Turki prebili na tretje mesto s petimi točkami. Slovenski nogometaš je uspešno izvedel strel z bele točke v 82. minuti. Pred tem je po prekršku nad Mehdijem Bouradbio pri tekmecih dobil rdeči karton Jordan Amavi. V drugi tekmi te skupine je Salzburg s 3:0 premagal Guimaraes in si zagotovil prvo mesto.

Konyaspor : Marseille

Lazio je izgubil prvo točko v evropski ligi, potem ko je dvoboj z Vitessejem končal neodločeno 1:1. Za Nizozemce je Tim Matavž začel tekmo in igral do 62. minute. Kljub točki so nogometaši Vitesseja še zadnji na lestvici, Lazio je že prvi, Nica pa tudi ne more več izgubiti drugega mesta.

Zenit St. Peterburg Mihe Mevlje - slovenski reprezentant je odigral vso tekmo - je skopskemu Vardarju z 2:1 zadal še peti poraz v skupni, Rusi pa imajo po četrti zmagi 12 točk, eno več kot Real Soceidad, ki je v gosteh z 1:0 premagal Rosenborg.

Zenit : Vardar