Le Koprčani nadaljujejo z evropskimi nastopi

Nogometaši Kopra so si zagotovili mesto v 2. kolu kvalifkacij evropske lige, Domžalčani in Celjani so izpadli.

Objavljeno
09. julij 2015 19.49
Posodobljeno
09. julij 2015 20.00
Nogomet
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Wroclav/Beograd/Koper - Nogometaši Kopra so si kot edini slovenski predstavniki priborili mesto v 2. kolu kvalifikacij evropske lige, potem ko so na Bonifiki igrali neodločeno z islandskim predstavnikom Vikingurjem (2:2).

Koprčani so prvo tekmo dobili z 1:0 in na povratni dvakrat vodili za gol (1:0, 2:1), njihovim nasprotnikom pa je uspelo dvakrat izenačiti, kar pa jim vseeno ni zadostovalo za napredovanje. Koper v drugem kolu kvalifikacij čakata obračuna s splitskim Hajdukom.

V kvalifikacijah sta danes igrali tudi Domžalčani in Celjani, ki so bili neuspešni. Domžale so na gostovanju v Beogradu proti Čukaričkem iztržili neodločen rezultat (0:0) in izpadli z izidom 0:1, medtem ko so Celjani še drugič izgubili proti poljskemu Šlasku (1:3) in se poslovili s skupnim rezultatom 1:4.

Koprčani ubranili prednost gola

Nogometaši Kopra so na Bonifiki uspešno ubranili prednost gola in napredovali v drugo kolo. Koprčani so pred domačimi gledalci hitro dosegli gol. V 18. minuti je bil natančen Matej Pučko, strelec edinega gola na prvi tekmi, njegova ekipa pa je imela v skupnem seštevku prednost dveh golov. Vikingur je bil pet minut kasneje blizu izenačenju, vendar je Haukurju Baldvinssonu veselje preprečil okvir vrat.

Prvih 45 minut se je končalo z minimalno prednostjo Kopra. Ta je bil podjetnejši pri strelih (skupno 9:8, v okvir 2:4) in izvedel več udarcev iz kota (5:1).

Islandci so v nadaljevanju hitro poskrbeli za izenačenje, v 51. minuti je Vasjo Simčiča premagal Arnþor Ingi Kristinsson.

Koprsko moštvo je za novo vodstvo potrebovalo le deset minut. V vlogi podajalca je bil Domen Črnigoj, med strelce pa se je vpisal Matej Palčič.

Islandci so se tudi po tem prejetem golu uspešno pobrali in v 76. minuti poravnali izid, potem ko je Kristinsson dosegel svoj drugi gol na tekmi.

Domžalčani in Čukarički brez gola

Domžalskim nogometašem na gostovanju pri Čukaričkem ni uspelo nadoknaditi zaostanek gola, izid 0:0 je odgovarjal domačinom. Statistični podatki so bili na strani domačih (streli 11:6, koti 6:1), ki so tudi dvakrat zadeli okvir vrat.

Domžalčani bi se v 26. minuti skoraj znašli v zaostanku, saj so gostitelji zadeli okvir vrat. Rajko Brežančić je izvedel kot z desne strani in podal pred gol, žoga je preletela vse igralce, na čelu z vratarjem Nejcem Vidmarjem, in na srečo Domžalčanov zadela desno vratnico in se odbila v polje.

Čukarički je le osem minut kasneje znova nevarno zapretil, ko je Andrija Pavlović neovirano sprožil s približno enajstih metrov, a je žogo poslal mimo leve vratnice nasprotnikovega gola.

Drugi polčas je postregel s številnimi priložnostmi. Čukarički je med 71. in 76. minuto dvakrat ogrozil domžalski gol, a se je domžalski vratar Vidmar najprej izkazal ob strelu Filipa Stojkovića, šest minut kasneje pa ga je po strelu Petra Bojića rešila prečka.

Domžalčani so na svoj račun prišli v 78. minuti, ko se je Matej Podlogar po podaji z desne sam znašel pred vratarjem Nemanjo Stojanovićem, vendar pa se je domačin izkazal z dobro obrambo.

Varovanci Luke Elsnerja so tekmo končali z deseterico, saj je Uroš Korun v 95. minuti prejel drugi rumeni karton, tekma pa se je končala brez golov.

Šlask v drugem polčasu strl odpor Celja

Nogometaši Celja so v Wroclavu izgubili z 1:3 in izpadli s skupnim izidom 1:4.

Ekipi sta v prvem polčasu sprožili po pet strelov (v okvir 2:0 za Celje), vendar pa sta bili v zaključkih premalo natančni, tako da je ostalo pri začetnem izidu.

Drugi polčas se je začel po željah poljske ekipe. Rezervist Krzysztof Ostrowski, ki je v igro vstopil v 11. minuti, je v prvi minuti nadaljevanja zadel za vodstvo Šlaska, skupni izid pa je bil 2:0 za Poljake.

Šask je le deset minut kasneje zadel še drugič, po podaji Petra Grajciarja je bil uspešen Jacek Kiełb.

Celjani se niso predali in so v 80. minuti znižali izid prek Ivana Firerja, vendar pa so za napredovanje potrebovali še dva gola.

Njihove upe je v 90. minuti s svojim drugim golom razblinil Kiełb in postavil končni izid tekme.

Evropska liga, 1. kolo kvalifikacij (povratne tekme)

Šlask - Celje 3:1 (0:0) /1:0/

(Ostrowski 46., Kiełb 56., 90.; Firer 80.)

 

Šlask: Pawelek, Zielinski, Celeban, Pawelec, Dudu, Holota, Hateley, Pich, Paixao (11./Ostrowski), Grajciar (76./Bartkowiak), Kielb (91./Dankowski).

Celje: Kotnik, Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer, Klapan, Vrhovec, Mršić (69./Spremo), Miškić (79./Ahmedi), Firer, Omoregie (57./Bajde).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čukarički - Domžale 0:0 /1:0/

 

Čukarički: Stevanović, Brežančić, Lucas Piasentin, Ostojić, Stojković, B. Janković, D. Srnić, S. Srnić, Matić (69./Mandić), Bojić (90./Mirosavljević), Pavlović (81./Stoiljković).

Domžale: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Trajkovski, Horvat, Majer (67./Vuk), Husmani (81./Šišić), Morel, Vancaš Požeg (60./Grvala), Podlogar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Luka Koper - Vikingur 2:2 (1:0) /1:0/

(Pučko 18., Palčič 61.; Kristinsson 51., 76.)

 

Luka Koper: Simčič, Hadžić, Blažič, Šme, Črnigoj, Tomić, Guberac, Pučko, Galešič (92./Krivičič), Palčič, Ivančič (58./Štromajer).

Vikingur: Nielsen, Snorrason, Gudmundsson, Živković, Jonsson, F. Olafsson (77./Sigurdsson), Tasković, Atlason (57./Toft), Kristinsson, Baldvinsson, Bjarnason (73./Steingrímsson).