Evropska liga: šokanten poraz Maribora v že dobljeni tekmi

Nogometaši Maribora so v 5. kolu evropske lige s 3:4 izgubili z Bruggejem. Vijolični so zapravili vodstvo s 3:0.

Objavljeno
30. november 2011 17.43
Posodobljeno
30. november 2011 17.59
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Slovenski nogometni prvaki so tudi po 5. kolu še brez zmage v evropski ligi. V Ljudskem vrtu so tokrat gostili belgijsko ekipo Brugge in imeli zmago že v žepu, a jo zapravili v zadnjih 16 minutah. Varovancem Darka Milaniča je uspelo zapraviti vodstvo s 3:0, Belgijci pa so v zadnjem delu zrežirali preobrat in Mariborčanom zadali šokanten in boleč poraz.

Začetek razburljive tekme pripadel vijoličnim

Prvo priložnost na tekmi so si priigrali gostje, ki so v 8. minuti zadeli prečko. A je že čez nekaj minut završalo v Ljudskem vrtu. Mariborčani so povedli, potem ko je bil z roba kazenskega prostora natančen Dalibor Volaš.

Igra se je v nadaljevanju umirila, vendarle pa so vijolični prišli še do nekaj nevarnih priložnosti. Najlepša se je v zadnjih minutah polčasa ponudila kapetanu Marcosu Tavaresu, ki pa je ob strelu zadel enega od belgijskih branilcev.

Črnih 16 minut vodilo v poraz

Mariborčani so tudi drugi polčas začeli odlično. Po predložku Dejana Trajkovskega so vijolični s pomočjo avtogola branilca Ryana Donka svoje vodstvo povišali na 2:0. Gol jim je vlil še dodatnega elana, vztrajno so napadali belgijska vrata, odlično igro pa kronali z zadetkom v 68. minuti, ko je bil drugič na tekmi uspešen Volaš.

Zmaga je bila tako že na dosegu roke, a so se je vijolični začeli veseliti prekmalu. Sledilo je namreč črnih 16 minut, ko je Brugge zrežiral preobrat in poskrbel za šok v Ljudskem vrtu. Po dveh zadetkih Nabila Dirarja sta bila uspešna še Joseph Akpala in Donk, tri že dobljene točke pa so splavale po vodi. V zadnjih sekundah sodnikovega podaljška je bil Volaš le nekaj centimetrov oddaljen od izenačenja, a so po še enem spodletelem poskusu Mariborčani zelenico zapuščali sklonjenih glav.

Veliko razočaranje v taboru vijoličnih

»Nimam besed, ne vem, kaj lahko povem po takšni tekmi in tako bolečem porazu. Opravičil bi se rad navijačem, da smo jih razočarali. Izkazali so nam veliko podporo, z njihovo pomočjo smo odigrali vrhunskih 70 minut. Lahko le čestitamo nasprotni ekipi. Bili so boljši, štirikrat so zadeli. Dokler bomo delali takšne napake, si ne zaslužimo treh točk. Treba bo čim prej pozabiti to tekmo in iti naprej,« je po tekmi povedal strelec dveh zadetkov Volaš.

Maribor bo v 6. kolu, ki bo na sporedu 15. decembra, gostoval pri Birminghamu.

Maribor - Brugge 3:4 (1:0)

Volaš 11., 68., Donk 51./avtogol; Dirar 74., 77., Akpala 82., Donk 90.

Začetni postavi:

Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Cvijanović, Ibraimi, Tavares, Volaš.

Club Brugge: Kujović, Hoefkens, Donk, Almebäck, De Jonghe, Odjidja, Zimling, Refaelov, Meunier, Dirar, Vleminckx.

OSTALI IZIDI 5. KOLA EVROPSKE LIGE