Evropska liga: v osmini finala dvoboj Manchester Uniteda in Liverpoola

V Nyonu je potekal žreb parov osmine finala evropske lige. V ospredju sta dvoboja Man. United - Liverpool in Borussia D. - Tottenham.

M. Ž.
pet, 26.02.2016, 14:01

Nyon - Predstavniki Evropske nogometne zveze so v Nyonu opravili žreb parov osmine finala. Med najzanimivejšimi pari je angleški dvoboj med Liverpoolom in Manchester Unitedom ter nemško-angleški dvoboj med dortmundsko Borussio in Tottenhamom.

Angleška rivala Manchester United in Liverpool imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, tokrat pa se bosta sploh prvič pomerila v evropskem tekmovanju. Kluba sta v tej sezoni igrala dve medsebojni prvenstveni tekmi in prav obe so dobili rdeči vragi (3:1 in 1:0).

Londonski Tottenham se bo zoperstavil Borussii iz Dortmunda. Angleži so v šestnajstini finala s 4:1 izločili Fiorentino, Nemci pa so bili s 3:0 boljši od Porta. Obe ekipi uspešno nastopata v svojem državnem prvenstvu, saj zasedata drugo mesto.

V osmini finala nastopata tudi dva kluba s slovenskim igralcem. Basel Andraža Šporarja je za nasprotnika dobil branilko naslova Sevillo, Bayer Leverkusen Kevina Kampla pa bo igral proti Villarrealu.

Prve tekme bodo 10. marca, povratne pa 17. marca.

Pari osmine finala evropske lige

Šahtar Doneck - Anderlecht

Basel (Šporar) - Sevilla

Villarreal - Bayer Leverkusen (Kampl)

Athletic Bilbao - Valencia

Liverpool - Manchester United

Šparta Praga - Lazio

Borussia Dortmund - Tottenham

Fenerbahče - Braga

Prijavi sovražni govor