Evropske zelenice: Fiorentina v zadnji minuti razžalostila Milan

Josip Iličić in Jasmin Kurtić sta sodelovala pri preobratu Fiorentine proti Milanu, Joaquin odločil v 89. minuti. Zmaga Liverpoola.

Objavljeno
16. marec 2015 15.26
Posodobljeno
16. marec 2015 20.09
Italy Soccer Serie A
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Firence - Nogometaši Fiorentine so s pomočjo Josipa Iličića in Jasmina Kurtića na derbiju 27. kola italijanskega prvenstva premagali Milan, ki je v Firencah celo povedel. Slovenska reprezentanta sta odigrala vso tekmo.

Derbi šestouvrščene Fiorentine in desetouvrščenega Milana je pomenil tudi dvoboj med dvema nekdanjima sijajnima napadalcema, zdaj pa zagriženima trenerskima nasprotnikoma. Po manj zanimivem prvem polčasu, v katerem zadetkov nismo dočakali, je v drugem dolgo bolje kazalo Filippu Inzaghiju, ki sedi na tresoči se klopi Milana. Na koncu je bilo do smeha le Vincenzu Montelli, nekdanjemu napadalcu Rome, zdaj pa strategu Fiorentine.

Rosoneri so v 56. minuti tekme povedli z zadetkom Mattie Destra, ki je za hrbet Neta preusmeril strel Giacoma Bonaventure. Ko je počasi že začelo kazati, da bi letos skromni Milan domačine lahko presenetil, pa je za izenačenje po asistenci Joaquina poskrbel Gonzalo Rodriguez. Domačim nogometašem je do konca tekme uspel celo popoln preobrat, za katerega je poskrbel ravno Joaquin, ki je v igro vstopil šele v drugem polčasu.

V Torinu sta se v sklopu 27. kola serie a pomerila tudi Torino in Lazio, več uspeha pa so poželi gostujoči nogometaši. Nebeško modrim je zmago prinesel odlični Brazilec Felipe Anderson, ki je prispeval oba gola za zmago z 2:0.

Presenetljivo zmago pa so v večerni tekmi zabeležili nogometaši Sampdorie, ki so sredi Rima zadali domači Romi prvi poraz na domačem štadionu v tej sezoni italijanskega prvenstva. Sinovom volkulje se je ob tretjem porazu v sezoni najhujši tekmec in sostanovalec na Olimpijskem štadionu - Lazio - na tretjem mestu približal zgolj na točko zaostanka. Boj za naslov prvaka pa je za oba rimska velikana že davno izgubljen, saj ima Juventus na vrhu kar 14 točk prednosti pred Romo.

 

 

Liverpool s srečnim golom do priključka

V angleškem prvenstvu lahko po današnji zmagi Liverpoola v Swansea Cityju pričakujemo napet boj za uvrstitev na eno izmed prvih štirih mest vse do konca. Chelsea je na prvem mestu s 64 točkami na dobri poti do naslova angleškega prvaka, boj za preostala tri mesta, ki vodijo v ligo prvakov, pa je povsem odprt. Liverpool se je četrtouvrščenemu Manchester Unitedu z današnjo zmago približal le na dve točki zaostanka, Arsenal ima na tretjem mestu le točko več, Manchester City pa na drugem mestu nadaljnjo točko prednosti.

Tri točke rdečim je danes v 68. minuti tekme prinesel Jordan Henderson, ki je po zares srečnem spletu okoliščin (zadetek si lahko pogledate spodaj) premagal domačega vratarja Lukasa Fabianskega. Mreži sta do konca tekme mirovali, tako da so se gostje lahko razveselili tesne, a pomembne zmage.

 

Italijansko prvenstvo, 27. kolo

Fiorentina - Roma 2:1 (0:0)

(Rodriguez 83. Joaquin 89.; Destro 56.)

Torino - Lazio 0:2 (0:0)

(Anderson 71., 78.)

Roma - Sampdoria 0:2 (0:0)

(de Silvestri 60., Muriel 78.)

Angleško prvenstvo, 29. kolo

Swansea - Liverpool 0:1 (0:0)

(Henderson 68.)

Špansko prvenstvo, 27. kolo

Getafe - Real Sociedad 0:1 (0:0)

(Martinez 66.)