Evropski prvak Francija velik izziv za upe Primoža Glihe

Mlada slovenska reprezentanca (U-21) drevi s Francijo v Domžalah. Morebitna točka bi bila v boju za EP 2019 velika kot Triglav.

Objavljeno
12. november 2017 23.27
nogomet
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Najboljši slovenski nogometaši do 21. leta bodo drevi (18.45) v Domžalah sprejeli velik izziv, ki ga velja izkoristiti za čim več. Imeli bodo zgodovinsko priložnost za dodatno uveljavitev v majici reprezentance U-21, dvoboj s favorizirano Francijo pa bo pravšnji vrhunec prvega dela kvalifikacij za EP 2019.

Slovenci bi morali sproščeno pričakati zasedbo Francije, ki se je lani okronala z naslovom evropskega prvaka v kategoriji U-19. Po zmagi s Črno goro jim kaže sijajno, čvrsto držijo v rokah drugo mesto v neugodni skupini 9, pičli dve točki za Francijo.

»Na zadnjem treningu sem pogrešal več energije pri fantih, kar me čudi, saj vendarle igramo proti evropskim prvakom,« nam je včeraj zatrdil selektor Primož Gliha. Zasedba, za katero bi lahko igral tudi zvezdnik PSG Kylian Mbappe, ta čas premore imena à la Lucas Hernandez (Atletico), Maxime Lopez (Marseille) in Moussa Dembele (Celtic). To je spoštovanja vredna zasedba, ki je doslej osvojila vseh 12 možnih točk, najhujše minute pa je – zanimivo – preživela v Luksemburgu.

Slovenci vedo, kdo je favorit večera, toda kljub temu bodo poskušali pripraviti senzacijo, kar bi bila že osvojena točka proti nadarjeni in hkrati disciplinirani ekipi. »Z maksimalno zbranim in borbenim pristopom bomo želeli čim dlje držati v rokah neodločeni izid. Ogledali smo si tekmo Francozov z Bolgari, slednji v prvi uri igre niso streljali proti vratom,« je razkril Gliha, ki bo zaprl dostope do vrat Grege Sorčana, ob tem pa računal na kakšen preblisk Andreja Kramariča in Kenana Fatkića – slednji bo odgovoren tudi za dober skok – ter edinega napadalca Milana Tučića.

Poškodovani Amedej Brecl je že sedmi, na katerega selektor ne more računati v novembrski akciji. »Fantje, ki jih imamo na voljo za tekmo s Francijo, so zame najboljši nogometaši te reprezentance. Ne bi jih zamenjal za nobenega nogometaša, ki ne igra,« je zatrdil Gliha pred tekmo v Domžalah.

Zadnja letošnja para:
Slovenija – Francija (18.45), Bolgarija – Črna gora (jutri); vrstni red: Francija 12, Slovenija 10, Kazahstan 6, Luksemburg 4, Bolgarija 2, Črna gora 1.