Evropski prvak v Dortmundu ob prvo zmago v 87. minuti

Sinočnje tekme lige prvakov: v skupinah od E do F Kevin Kampl igral vso tekmo, Benjamin Verbič uspešnih 67 minut.

Objavljeno
28. september 2016 01.45
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Evropski prvak Real Madrid tudi na šestem gostovanju v Dortmundu ni zmagal. Do prvega uspeha v rumeno-črno obarvanem Porurju je španskemu velikanu zmanjkalo le malo, saj je v 87. minuti zaostanek z 1:2 izničil rezervist Andre Schürrle.

Sinoči edina Slovenca v LP, reprezentanta Kevin Kampl in Benjamin Verbič, sta bila različne volje. Kampl (igral je vso tekmo) je bil z Bayerjem ob zmago v Monte Carlu v sodnikovem dodatku, v katerem je za 1:1 zadel Poljak Kamil Glik. Verbič (igral je do 67. minute do 2:0) je s Københavnom prepričljivo premagal belgijski Brugge. Danski prvak je vse štiri gole zabil v 2. polčasu.

Borussiina utrdba Westfalen, na kateri je Real doslej dvakrat iztržil neodločen izid in trikrat izgubil, je bila kajpak polna, navijači pa so ob koncu posladka z aplavzem nagradili obe moštvi. Borussia je tekmo odprla v silovitem ritmu, Real se je postavil v čvrsti obrambni gard. Vprašanje je bilo, kdo se bo prvi zlomil: Real pred silovitimi juriši gostiteljev ali Borussia pred bliskovitimi Realovimi nasprotnimi napadi? Drugi odgovor je bil pravilen. Realov polprotinapad po atraktivni podaji Jamesa Rodrigueza ter zadnjo Garetha Balea s peto je Cristiano Ronaldo spremenil v vodstvo. Zabil je 95. gol v LP. Domači so srečno izenačili v zadnjih trenutkih prvega polčasa po nespretnem posredovanju vratarja Keylorja Navasa. Žoga je zadela Raphaëla Varana in se odbila v prazna vrata. V vrata (za golovo črto?) jo je porinil Pierre-Emerick Aubameyang.

Drugi polčas je bil veliko bolj enakovreden, izkušenejši Real pa si je še drugič priigral prednost z golom Varana z bližine, potem ko je Karim Benzema zatresel vratnico in prečko. Vztrajnost rumenih je bila nagrajena v 87. minuti, ko je Schürrle s projektilom pod prečko z leve strani neubranljivo zadel.

Izidi

Skupina E – Monaco : Bayer Leverkusen 1:1 (Glik; Hernandez, CSKA : Tottenham 0:1 (Son); vrstni red: Monaco 4, Tottenham 3, Bayer 2, CSKA 1; skupina F – Borussia Dortmund : Real Madrid 2:2 (Aubameyang, Schürrle; Ronaldo, Varane), Sporting : Legia 2:0 (Ruiz, Dost); vrstni red: Borussia in Real po 4, Sporting 3, Legia 0; skupina G – Leicester : Porto 1:0 (Slimani), København : Brugge 4:0 (Denswil ag, Delaney, Santander, Jørgensen); vrstni red: Leicester 6, København 4, Porto 1, Brugge 0; skupina H – Dinamo : Juventus 0:4 (Pjanić, Higuain, Dybala, Semper ag.), Sevilla : Lyon 1:0 (Ben Yedder); vrstni red: Juventus in Sevilla po 4, Lyon 3, Dinamo 0.