Evropski prvaki brez polnega plena proti Mehičanom (VIDEO)

Portugalci so v dvoboju prvega kola nogometnega pokala konfederacij dvakrat vodili, a se morali zadovoljiti z le točko.

Objavljeno
18. junij 2017 21.35
J. P.
J. P.

Kazan - Potem ko so ob včerajšnjem uvodu v turnir nogometnega pokala konfederacij, ki ga kot nekakšno generalko za svetovno prvenstvo prihodnje leto gosti Rusija, domači igralci z 2:0 odpravili Novo Zelandijo, se je danes drugi evropski zastopnik (od treh) opekel. Prvakinja stare celine Portugalska namreč ni znala streti mehiškega oreha, drugi obračun skupine A se je končal brez zmagovalca, z 2:2.

Portugalci, pri katerih je mesto v začetni postavi našel tudi Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo, so dvakrat vodili, a so nasprotniki obakrat odgovorili po hitrem postopku. Prvič se je mehiška mreža zatresla v 34. minuti, ko je CR7 lepo našel in zaposlil Bešiktaševega izkušenega zveznega igralca Ricarda Quaresmo, ki je preigral vratarja Guillerma Ochoo in žogo brez težav pospravil v prazno mrežo. Mehika je vrnila udarec osem minut pozneje, hudo nespretnost Raphaela Guerreira pri izbijanju žoge je kaznoval Chicharito z mojstrskim zadetkom z glavo. 

Pri drugem portugalskem golu v 86. minuti bi nasprotnikova obramba lahko posredovala bolje, prav tako čuvaj mreže ob strelu 25-letnega branilca Cedrica. Ko so gledalci na Kazan Areni, uradno so jih našteli 34.372, že mislili, da bo evropski prvak odnesel poln plen, je Mehiki točko v prvi minuti sodnikovega dodatka zagotovil branilec PSV Eindhovna Hector Moreno, ki je bil najvišji po podaji s kota, žoga se je po njegovem poskusu z glavo od vratnice odbila v gol. Za izgubljenima točkama Portugalci žalujejo še toliko bolj, ker je že v prvem polčasu Ronaldo zatresel prečko, Pepe pa celo zadel, a iz nedovoljenega položaja.

Pod piščalko Damirja Skomine pa sta zvečer tekmovanje tudi v skupini B odprli izbrani vrsti Kameruna in Čila, ki je zmagala z 2:0, odpor čvrstega in žilavega tekmeca pa strla šele v zadnjem delu tekme. Najprej je v 81. minuti terensko premoč z zadetkom kronal Bayernov zvezdnik Arturo Vidal, zmago južnoameriškega predstavnika pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka potrdil Eduardo Vargas, sicer eden najopaznejših na igrišču, zadel je tudi že v prvem polčasu, toda - kot je pokazal videoposnetek - iz prepovedanega položaja. Zmagovalna vrsta je bila 62-odstotno pri žogi in tudi agilnejša v napadu, poraženci so namreč v okvir vrat sprožili en sami strel.