Fabregas obljubil petletno zvestobo Chelseaju

Londonski Chelsea je za 33,5 milijona evrov kupil španskega reprezentanta Cesca Fabregasa.

Objavljeno
12. junij 2014 18.02
Posodobljeno
12. junij 2014 18.21
FBL-ESP-ENG-BARCELONA-CHELSEA-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Londonsko moštvo Chelsea se je danes uradno okrepilo s španskim reprezentantom Cescom Fabregasom, ki je podpisal petletno pogodbo in si izbral dres s številko 4.

27-letni vezist že dobro pozna tako London kot tudi angleško prvenstvo, saj je med letoma 2003 in 2011 igral za Arsenal, iz katerega se je leta 2011 preselil k Barceloni in z njo med drugim osvojil naslov španskega prvaka, dva državna superpokala ter po en državni pokal in naslov svetovnega klubskega prvaka, zdaj pa je za 33,5 milijona evrov prestopil k Chelseaju.

Španski reprezentant, ki bo v teh dneh zastopal reprezentanco na svetovnem prvenstvu, je s svojo odločitvijo razjezil navijače svojega nekdanjega kluba Arsenala, vendar je pojasnil, da ga »topničarji« niso želeli kupiti:

»V premier ligi imam še nekaj nedokončanih poslov. Kot veste, je bil Arsenal vedno moj prvi izbor, vendar me tokrat niso želeli. Zato sem izbral Chelsea, ki ustreza mojih željam. Je klub z visokimi ambicijami, ima odličnega trenerja in tukaj bom lahko uresničil svoje cilje. Zelo pomembno je bilo, da sem prestop opravil pred začetkom svetovnega prvenstva, saj sem bom zdaj lahko posvetil nastopom za reprezentanco in ubranitvi naslova svetovnega prvaka,« je povedal Fabregas, ki so ga v Barceloni zamenjali s hrvaškim vezistom Ivanom Rakitićem.

Cesc Fabregas, ki bo v teh dneh zastopal špansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu, pa ni edina tarča premožnega Chelseaja v poletnem prestopnem roku, Londončane med drugim povezujejo še z igralcema madridskega Atletica, napadalcem Diegom Costo in branilcem Filipejem Luisom.