Fabregas v podaljšku pregnal lisice

V derbiju 3. kola angleškega ligaškega pokala je Chelsea v podaljšku s 4:2 premagal Leicester. Izpadel je Everton.

Objavljeno
21. september 2016 08.43
SOCCER-ENGLAND-LEI-CHE/
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Aktualni angleški nogometni prvaki so že končali svojo pot v angleškem ligaškem pokalu. V 3. kolu jih je izločil Chelsea. Potem ko je Leicester po 34 minutah vodil že z 2:0, so Londončani do 50. minute že izenačili. Redni del se je končal z izidom 2:2, nato pa je v podaljšku tekmo z dvema goloma razrešil Cesc Fabregas in poskrbel za zmago Chelseaja s 4:2.

Fabregas, ki je doslej pod taktirko italijanskega trenerja Antonia Conteja dobil le malo priložnosti, se je dokazal kot pravi adut. »Bil sem zelo srečen, da sem tokrat lahko igral od začetka. Upam, da sem s tem utišal nekatere novinarje, ki trosijo neumnosti,« je povedal Španec, ki je bil letos spet na izhodnih vratih Chelseaja.

Leicester je na domačem štadionu povedel v 17. minuti, ko je japonski napadalec Shinji Okazaki kaznoval slabo londonsko obrambo in poskrbel za svoj prvi gol po marcu. Po 17 minutah je dodal še drugega. Za Chelsea je bil ključen zadetek Garyja Cahilla ob koncu polčasa, z glavo je bil uspešen po strelu Fabregasa iz kota. Po petih minutah nadaljevanja je bil izid izenačen, Cesar Azpilicueta je zadel z razdalje.

V podaljšku je moral Leicester igrati le z desetimi možmi, saj je Marcin Wasilewski dobil rdeči karton za prekršek s komolcem nad Diegom Costo. Fabregas je lisice kaznoval z goloma v dveh minutah in poskrbel za veliko zmago.

Presenetljivo je izpadel Everton, trenutno drugi v prvenstvu. Z 2:0 ga je premagal Norwich City. Zanesljivo sta napredovala Liverpool in Arsenal, prvi je s 3:0 premagal Derby County, drugi pa s 4:0 Nottinghma Forest.


All Goals & highlights - Leicester City 2-4... by mohtv