Ferdinand: Dober met, a lahko bi vrgel vsaj en funt

Nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand je zaradi kovanca z okrvavljenim obrazom končal derbi s Cityjem.

Objavljeno
10. december 2012 12.45
SOCCER-ENGLAND/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manchester - Včerajšnji derbi angleškega nogometnega prvenstva v Manchestru so po razburljivem razpletu dobili rdeči vragi. Ob proslavljanju zmagovitega zadetka Robina van Persieja v sodnikovem podaljšku jo je na igrišču skupil njegov soigralec Rio Ferdinand. Eden od navijačev Cityja mu je namreč v obraz ovrgel kovanec, ki mu je prebil arkado nad levim očesom. Branilec je sicer lahko končal tekmo, a je okrvavljen moral poiskati zdravniško pomoč.

Incident že preiskuje policija, primer pa preučuje tudi Angleška nogometna zveza (FA). Za neljubi dogodek se je vodstvo Manchster Cityja že opravičilo. »Riu se opravičujemo. Podpiramo policijsko preiskavo proti storilcu in upamo, da ga bodo čim prej identificirali,« so sporočili iz kluba.

»Žalostno je, da moramo po odlični tekmi govoriti o tem. Skupaj s kluboma bomo sktorili vse, da odkrijemo storilca, ki ga čaka huda kazen, vključno z dosmrtno prepovedjo vstopa na tekme. Takšna in podobna dejanja so nesprejemljiva. Nedopustno je, da je igralec izpostavljen poškodbi na tak način,« pa so zapisali pri FA, ki prav tako že raziskuje okoliščine neljubega dogodka.

Kovanec je menda pred tem zadel tudi Wayna Rooneyja, ko se je pripravljal na strel iz kota. »Škoda, da se takšne stvari sploh dogajajo. Tudi pri Chelseaju smo bili tarča vseh mogočih stvari s stribun, stolov, vžigalnikov, kovancev. Mislim, da bi lahko šlo brez tega,« je po tekmi povedal trener rdečih vragov Alex Ferguson.

Ferdinandu so ureznino hitro zakrpali, kot žrtev »napada s kovancem« pa je vendarle vse skupaj skušal obrniti na šalo. »Kdorkoli je vrgel ta kovanec: dober met, ni kaj. Toda lahko bi vrgel vsaj en funt, ne pa dva penija!« je zapisal na twitterju.

Več v spodnjem videu.