Vujačić znova v NBA

Na parket v ligi NBA naj bi se vrnil slovenski košarkar Saša Vujačić in zaigral za moštvo New York Knicks.

Objavljeno
01. avgust 2015 10.32
ap APTOPIX Cavaliers Nets Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - Slovenski košarkar Saša Vujačić se bo očitno znova podal čez lužo in spet zaigral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Kot poroča ESPN, se bo Mariborčan pridružil moštvu New York Knicks, kjer kot predsednik kluba oziroma trener delujeta njegova stara znanca iz zlatih časov Los Angeles Lakers Phil Jackson in Derek Fisher.

Vujačić naj bi sprva podpisal le sodelovanje na trening kampu, a sta se strani dogovorili za celotno sezono. Omenjena pogodba je vredna 1,35 milijona ameriških dolarjev.

New York je pred časom podpisal pogodbe z nekdanjimi člani jezernikov Lamarjem Odomom, Shannonom Brownom in DJ Mbengo, a nihče ni v velikem jabolku ostal prav dolgo. Knicksi imajo zdaj z Vujačićem 12 igralcev z zajamčenimi pogodbami.

Vujačić je v ligi NBA nastopal že med letoma 2004 in 2010. V Združenih državah Amerike je branil barve Lakersov in z njimi dvakrat (2009 in 2010) osvojil naslov prvaka, nato pa se je preizkusil še pri New Jersey Nets (danes Brooklyn Nets) in Los Angeles Clippers. Zaradi težav s poškodbami se je vrnil v Evropo, in v pretekli sezoni igral za špansko Laboral Kutxo, nato pa še za turški Istanbul BB.

Slovenija bi tako lahko imela v naslednji sezoni vsaj tri, ali pa celo štiri predstavnike. Ob Goranu Dragiću in Benu Udrihu bo po vsej verjetnosti na severnoameriških parketih vztrajal tudi Zoran Dragić, ki je nedavno postal član Bostona, a je njegova nadaljna usoda na parketu še neznana.