Fifa potrdila kazni za Mandžukića, Guarina in Makanija

Hrvat Mario Mandžukić, Kolumbijec Fredy Guarin in Iranec Soša Makani bodo morali izpustiti prve tekme svojih reprezentanc na SP.

Objavljeno
25. februar 2014 12.41
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zürich - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes potrdila kazni za tri nogometaše, ki bodo morali počivati na prvih tekmah svetovnega prvenstva v Braziliji.

Hrvaški napadalec Mario Mandžukić ne bo smel nastopiti na otvoritveni tekmi prvenstva z Brazilijo, saj si je19. novembra na drugi tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo prislužil rdeči karton.

Kolumbija na svoji prvi tekmi z Grčijo ne bo mogla računati na vezista Fredyja Guarina, ker je bil 15. oktobra izključen na kvalifikacijski tekmi s Paragvajem.

Iranska reprezentanca bo na svoji uvodni tekmi proti Nigeriji igrala brez vratarja Soše Makanija, ki si je 18. junija zaradi zapletov po kvalfikacijski tekmi z Južno Korejo prislužil kazen tekme.

Poleg omenjenih treh nogometašev je bila že prej znana kazen hrvaškega reprezentančnega branilca Josipa Šimunića, ki bo zaradi ustaških pozdravov po drugi tekmi dodatnih kvalifikacij z Islandijo moral izpustiti deset tekem.