FIFA razkrila deset kandidatov za trenerja leta

Svetovna nogometna zveza je izbrala deset kandidatov, ki se bodo potegovali za naziv trenerja leta.

Objavljeno
02. november 2016 17.19
M. Ž.
M. Ž.

Zürich - Svetovna nogometna zveza (FIFA) je objavila seznam desetih kandidatov, ki se bodo potegovali za naziv najboljšega trenerja leta.

Za laskavi naziv se potegujejo Fernando Santos, ki je Portugalsko popeljal do naslova evropskega prvaka, Zinedine Zidane, ki je z Realom osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, Claudio Ranieri, ki je z Leicestrom presenetljivo osvojil angleško prvenstvo, Luis Enrique, ki je z Barcelono zmagal v španskem prvenstvu, Diego Simeone (Atletico Madrid), Chris Coleman (Irska), Didier Deschamps (Francija), Pep Guardiola (Bayern München/Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) in Mauricio Pochettino (Tottenham).

Izbor bo potekal do 22. novembra. Petdeset odstotkov glasov bodo predstavljali glasovi selektorjev in kapetanov vseh svetovnih reprezentanc, drugih petdeset odstotkov pa glasovi predstavnikov medijev in navijačev.

FIFA bo v začetku decembra objavila skrajšani seznam s tremi imeni, zmagovalec pa bo znan 9. januarja. Na isti prireditvi bosta znana tudi nogometaš in nogometašica leta, ki ju bo Svetovna nogometna zveza prvič izbrala neodvisno od francoske nogometne revije France Football.