Fifa ustregla Barceloni: Katalonci bodo lahko kupovali

Mednarodna nogometna zveza je odložila Barcelonino prepoved kupovanja igralcev.

Objavljeno
23. april 2014 14.15
FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-FIFA-FILES
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Španski nogometni klub Barcelona se je pritožil na kazen Mednarodne nogometne zveze (Fifa) zoper prepoved kupovanja igralcev in bo v prihodnjem prestopnem roku lahko okrepil svoje vrste.

Fifa je katalonsko moštvo kaznovala zaradi desetih spornih prestopov tujih mladoletnih nogometašev med letoma 2009 in 2013 ter Barceloni prisodilo prepoved kupovanja igralca v naslednjih dveh prestopnih rokih in 450 tisoč funtov kazni.

Predsednik Fifine komisije za pritožbe, Larry Mussenden, je dejal, da je Barcelonin primer zelo zapleten in ga ne bodo mogli v celoti obravnavati do 1. julija, ko se začne naslednji prestopni rok, zato bo Barcelona smela kupovati v poletnem prestopnem roku.

Za Barcelono je ta novica več kot dobrodošla, saj bodo morali v tem prestopnem roku najti zamenjavo za vratarja Victorja Valdesa - njegov naslednik naj bi bil Marc-Andre ter Stegen iz Borussie Mönchengladbach - ter kapetana Carlesa Puyola, ki bosta poleti zapustila katalonsko moštvo.

Fifa podobno ukrepala že leta 2010

Mednarodna nogometna zveza je podobno kazen izrekla tudi Chelseaju leta 2010, potem ko je londonski klub sklenil pogodbo z mladoletnim francoskim nogometašem Gaelom Kakuto, vendar se je tudi Chelsea izognil kazni, saj je dosegel dogovor z njegovim prejšnjim klubom Lensom.