Finale lige prvakov 2020 bo v Istanbulu

Ob boku finala letošnje lige prvakov potekajo različna zasedanja, na enem so izbrali finalista leta 2020. 
Fotografija: V Kijevu vročica že narašča. FOTO: Sergei Grits/Ap
Odpri galerijo
V Kijevu vročica že narašča. FOTO: Sergei Grits/Ap

Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila, da bo prizorišče finala elitnega klubskega tekmovanja, lige prvakov, leta 2020 gostil turški Istanbul. Na zasedanju izvršnega odbora v Kijevu so določili tudi gostitelja finala evropske lige v tem letu, tekma bo v poljskem Gdansku.

Leta 2020 bo tekma evropskega superpokala v portugalskem Portu na stadionu Dragao, finale lige prvakinj pa na Dunaju.
Turčija oziroma Istanbul in olimpijski stadion Atatürk, ki lahko na nogometnih tekmah gosti 76.000 navijačev, bo prizorišče glavne evropske klubske tekme prvič po letu 2005, ko je Liverpool po velikem preobratu slavil na dvoboju z Milanom.



Uefa je pri izboru gostitelja tega finala upoštevala tudi nove splošne smernice, ki nalagajo prirediteljem, da ne zagotovijo le ustreznega prizorišča za tekmo, ampak tudi ustrezne namestitvene razmere in sprejemljive cene. Gostitelji letošnjega finala, ki bo čez tri dni v Kijevu, so namreč deležni številnih kritik, ker so cene v ukrajinski prestolnici pred finalom izjemno poskočile in so se zaradi tega številni privrženci odpovedali poti v Kijev in ogledu finalne tekme v živo.

Komentarji: