Football Leaks: Di Maria je imel klavzulo anti-Barcelona

Nogometni žvižgači pri Football Leaksu še naprej objavljajo pogodbe o prestopih in plačah najboljših igralcev in klubov.

Objavljeno
19. februar 2016 11.22
A. V.
A. V.

Ljubljana - Zadnja žrtev Football Leaksa je argentinski zvezdnik Angel Di Maria. Objava prestopnih dokumentov je razkrila, da je Real Madrid v njegovo prodajo v Manchester United vključil klavzulo, da morajo rdeči vragi plačati Madridčanom odškodnino, če bi Argentinca prodali naprej v kakšen drug španski klub. Če bi storili leta 2015 bi morali odšteti 50 milijonov, če leta 2016 bi cena znašala 40 milijonov, leta 2017 pa 30 milijonov. Od tega leta naprej ta klavzula za španske klube ni veljala več, izjema je bila Barcelona, ko bi v vsakem primeru Realu pripadalo še 30 milijonov evrov.

Manchester United je Di Mario kasneje res prodal, a ne v Španijo, ampak v Francijo k Paris Saint-Germainu. V tem primeru Real ni bil upravičenen do nobene odškodnine. Zaslužili so zgolj pri Unitedu. Uradna odškodnina ni znana, a naj bi znašala vsaj 55 milijonov evrov.

Pri Football Leaksu so v sodelovanju z Delom prejšnji teden objavili tudi dokumente o prestopu Jana Oblaka iz Benfice k Atleticu Madridu. Prav tako je na plano prišla prva Oblakova pogodba pri rdeče-belih iz Madrida, po kateri je slovenski vratar zaslužil 1,5 milijona evrov na sezono.

Jan Oblak - Football Leaks