Nogometne novice: Forlan nič več za Urugvaj, Ribery in Robben poškodovana

Junak svetovnega prvenstva v Južni Afriki Diego Forlan ne bo več zaigral za urugvajsko reprezentanco.

Objavljeno
12. marec 2015 14.51
afp_URU-GER
Š. Ro., M. Ž., Delo.si
Š. Ro., M. Ž., Delo.si

Osaka - Urugvajski nogometni zvezdnik Diego Forlan je sporočil, da ne bo več zaigral za reprezentanco. Pri 35 letih in po 112 tekmah za izbrano vrsto se je odločil za reprezentančni pokoj. Forlan je sicer za Urugvaj zbral največ nastopov v zgodovini, dosegel je 36 golov in nastopil na treh svetovnih prvenstvih.

»To je bila izredno težka odločitev, a začutil sem, da je prišel čas. Vse ima svoj začetek in svoj konec, mislim, da je prav, da se umaknem in mesto prepustim mlajšim igralcem. Čas je, da gre reprezentanca v novi smeri,« je na novinarski konferenci v Osaki, kjer trenutno igra, dejal Forlan.

»Že kot otrok sem sanjal, da bom igral za urugvajsko reprezentanco. Spomnim se, kako sem reprezentante občudoval po televiziji, ko so peli državno himno. Poln sem čustev, ko se spomnim, da sem živel svoje sanje, da sem lahko obleke reprezentančni dres in zapel državno himno,« je še dejal Forlan.

Med njegovimi reprezentančnimi spomini bo gotovo tisti iz Južne Afrike, kjer je celo osvojil zlato žogo in končal na vrhu lestvice strelcev s petimi goli, ko je Urugvaj igral v polfinalu.

Forlan je ob tem še zatrdil, da še ne bo končal z igranjem nogometa in da ostaja ključni igralec japonske ekipe Cerezo Osaka, ki je sicer nazadovala v drugo japonsko ligo.

Ribery in Robben na prisilnem počitku

Bavarski velikan Bayern je včerajšnjo zmago v osmini finala lige prvakov proti Šahtarju (7:0) »plačal« s poškodbama dveh ključnih igralcev Arjena Robbna in Francka Riberyja, ki bosta morala izpustiti sobotno prvenstveno tekmo z Werderjem.

Robben je sredino tekmo zaradi bolečin v hrbtu končal že v 19. minuti, medtem ko je Ribery igrišče zapustil v 59. minuti s poškodbo gležnja.

Pri Bayernu so pojasnili, da naj ne bi šlo za resni poškodbi, klubski zdravnik Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt pa je obema igralcema predpisal nekaj dni počitka, tako da bosta s treningi nadaljevala v ponedeljek.