Futsal: Maribor položil orožje pred Dino

Na turnirju lige prvakov v dvoranskem nogometu v Mariboru so domačini klonili proti Dini iz Moskve z 2:5 (1:1).

Objavljeno
11. oktober 2017 23.46
regent dvoranski nogomet
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Maribor - Dvoranski nogometaši FutureNeta Maribora so v prvi tekmi glavnega dela lige prvakov v v mariborski dvorani Tabor izgubili proti Dini. V četrtek ob 20. uri Štajerce čaka obračun z portugalsko Brago, ki je v današnji prvi tekmi klonila proti španskemu Interju z 1:4.

Mariborčani so gostitelji skupine 2 glavnega dela lige prvakov in pred domačimi gledalci lovijo eno od prvih treh mest, ki vodijo v elitni del tekmovanja.

Uvodoma so se varovanci trenerja vijoličastih Mateja Gajserja pomerili z moskovsko Dino, eno od dveh ekip - druga je Braga -, za kateri so v domačem taboru ocenil, da se lahko z njima enakovredno borijo. Dina je sicer v Rusiji devetkrat osvojila državni naslov in osemkrat pokalnega.

Prvi strel na tekmi so sprožili vijoličasti prek kapetana Nikole Jandrića. Rusi so imeli v nekaj naslednjih minutah nekaj več žogo v svojih nogah, toda gostitelji so dobro stali in imeli odgovore na vse ideje Dine. Priložnosti, ne posebej nevarne, so se vrstile na obeh straneh, v 9. minuti je najlepšo za domačo ekipo do tedaj zapravil Jandrić, ki je bil za las prekratek na desni vratnici, ko je bila obramba Dine že izigrana.

Nato pa je Mariborčanom v 15. minuti uspelo zatresti mrežo tekmecev. Rok Rednak je na levi strani iz igre vrgel gostujočega vratarja in žogo na veselje gledalcev poslal v gol. Gosti so se preusmerili v bolj napadalno formacijo, a domače obrambe nikakor niso uspeli streti. Slabi dve minuti pred koncem je Dina pokusila z akcijo s kota in jo le uspešno izvedla. Pavel Čistopolov se je podpisal pod visoko podajo, kapetan Gleb Razorenov pa je z lepim volejem zadel.

Drugi polčas se ni začel po željah Maribora, saj se je po treh minutah in 10 sekundah nadaljevanja znašel v zaostanku, zadel je Kiril Pogorelov. Moskovčani niso potrebovali dolgo, da so zadeli še enkrat; minuto in 26 sekund kasneje je Ivan Krilov zadel po podaji s kota.

Domača zasedba je še naprej poskušala in napadala, v 35. minuti poskusila z igralcem več v polju, poteza pa se je obrestovala, saj je zadel Sven Horvath. Maribor je lovil še en zadetek in še več stavil na napad, tveganje pa na koncu plačal še z dvema zadetkoma v lastnem golu. V 37. minuti je zadel Razorenov, v 38. pa Volodimir Razuvanov.