Galatasaray z Drogbajem v Lescah

Turško nogometno moštvo Galatasaray se bo v Lescah pripravljalo na novo tekmovalno sezono.

Objavljeno
22. julij 2013 20.25
Galatasaray v Lescah
B. R.
B. R.

Lesce - Nogometaši turškega nogometnega velikana Galatasaraya so danes prispeli na Bled in popoldan že vadili na nogometni zelenici v Lescah, kjer se bodo do petka pripravljali na novo nogometno sezono.

Enega najbolj prepoznavnih igralcev kluba iz Istanbula, zvezdnika Didiera Drogbaja in njegove soigralce je na današnjem treningu spremljalo približno 200 radovednežev, ki so spremljali priprave udeležencev lanske Lige prvakov na slovenskih tleh.

Turški nogometaši, ki so se pred leti že pripravljali na Bledu in kjer bodo bivali tudi te dni, bodo v Lescah vadili dvakrat dnevno, ob pol enajstih dopoldan in ob pol šestih popoldan. Čeprav naj bi bili vsi treningi turškega moštva odprti za javnost, so si pri Galatasatarayju premislili, tako da si navijači preostalih ne bodo mogli ogledati, je povedal Darko Marolt, predsednik nogometnega kluba Lesce.

Nogometaši so nastanjeni v blejskem Grand hotelu Toplice. Na priprave v Slovenijo so želeli priti že lani, vendar na Bledu avgusta lani niso imeli dovolj prostih kapacitet za celotno ekipo, je povedal Darko Marolt.

Nogometaši Galatasaraya so bili zadovoljni z leškim igriščem in igralno površino, ki je zelo pomembna za priprave, zato so za kraj priprav izbrali Lesce oziroma Bled. Marolt je še dodal, da so v slavnem klubu Slovenijo za priprave izbrali zaradi miru, ki ga lahko tu uživajo. V Sloveniji ne živi veliko turških izseljencev tako kot v nekaterih drugih evropskih državah, zato jim lahko zagotovijo potreben mir za priprave, je pojasnil Marolt.

Turška nogometna ekipa se bo po Gorenjskem prevažala z lastnim avtobusom. Za izjave in fotografiranje z nogometaši v turškem klubu niso bili na voljo.