Gattuso brez kriminalne sence

Sodišče v Cremoni je nekdanjega nogometnega reprezentanta opralo sumov vpletenosti v afero s prirejanjem izidov.

Objavljeno
02. september 2014 18.55
reu/ SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rim − Gennaro Gattuso, nekdanji zvezdnik italijanskega nogometnega velikana Milana in izbrane vrste »azzurrov«, s katero se je pred osmimi leti okitil z naslovom svetovnega prvaka, si je danes lahko oddahnil, saj ga je sodišče v Cremoni v preiskavi škandala s prirejanjem izidov Calcioscommesse opralo suma sodelovanja pri nečednih poslih v »serie A«.

Preiskovalni sodnik je sicer potrdil, da je imel 36-letni nekdanji robustni obrambno naravnani zvezni igralec dejansko stike z nekaterimi vidnejšimi člani kriminalne združbe, osumljenimi prirejanja nogometnih rezultatov, kar pa še ne razkriva tudi kaznivega dejanja. Gattuso, ki je bil v preiskavi tožilstva in policije od lanskega decembra, je bil sicer osumljen kriminalnega dejanja z namenom storiti športno prevaro v sezoni 2010/11, ko je branil barve Milana.

Nekdanji reprezentant je sicer predlani po kar trinajstih letih zvestobe slekel majico »rossonerov«, se za eno sezono preselil k Sionu, nato pa zapečatil bogato športno pot. V tej sezoni se preizkuša kot trener grškega prvoligaša OFI.