Gerrard pred tekmo s Slovenijo zaskrbljen zaradi pristika javnosti

Nekdanji kapetan Angležev Steven Gerrard je opozoril, naj javnost ne polaga toliko upanja na mlade zvezdnike.

Objavljeno
14. november 2014 16.21
FBL-EURO-2016-ENG-TRAINING
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentanca Steven Gerrard je pred kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 med Anglijo in Slovenijo z mediji spregovoril o pritisku javnosti, zaradi katerega predvsem mladi zvezdniki kot je Raheem Sterling vselej ne igrajo na najvišji ravni.

»Menim, da je krivda javnosti, ker ustvarja pritisk in se osredotoča na posameznike. Nekaj takega se dogaja z Raheemom Sterlingom. Vedno se je to dogajalo. Mediji in ljudje so zmeraj iskali heroja in vanj polagali vso upanje,« je o mladem kolegu iz vrst Liverpoola povedal Gerrard, ki je za Anglijo zbral 114 nastopov. Sterling se je sicer pod drobnogledom znašel pred prejšnjo kvalifikacijsko tekmo z Estonijo, ko je selektorju Roy Hodsgonu sporočil, da je utrujen.

Se je pa Gerrard povsem strinjal, da je v središču pozornosti pred svojim 100. nastopom za reprezentanci Wayne Rooney. Slednjemu je ob svoji upokojitvi tudi predal kapetansi trak. »Sam je kriv, da je tako dober,« je v intervjuju za ITV Sport dejal Gerrard in nadaljeval: »Za Wayna je to skoraj kompliment, ker je tako dober. Mediji vedo, da je igralec svetovnega kova, ki lahko ustvari magične trenutke. Normalno je, da bo požel vso pozornost. V preteklosti je dokazal, da pritisk dobro prenaša.«

Proti Sloveniji brez Bainsa

Angleška nogometna zveza pa je sporočila, da v ekipi za sobotno tekmo proti Sloveniji ne bo branilca Evertona Leightona Bainesa. Manjkal bo zaradi poškodbe stegenske mišice in je že tretja odpoved na angleškem seznamu, selektor Hodgson ne bo mogel računati niti na nogometaša Manchester Uniteda Michaela Carricka in Tottenhamovega Androsa Townsenda, prvi ima težave z dimljami, drugi pa z gležnjem.

Baines se je poškodoval na današnjem jutranjem treningu, izpustil pa bo tudi tekmo s Škotsko.