Gerrard: Želimo še več lovorik!

Liverpool je končal večletno sušo, saj je po streljanju enajstmetrovk ugnal Cardiff (5:4) in osvojil angleški ligaški pokal.

Objavljeno
27. februar 2012 11.15
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - Nogometaši Liverpoola so minuli konec tedna prvič po letu 2006 razveselili svoje številne navijače, saj so po dramatičnega zaključku angleškega ligaškega pokala po streljanju enajstmetrovk uspeli ugnati drugoligaša Cardiff City, kjer je na posoji tudi mladi slovenski reprezentant Haris Vučkić (ni imel pravice nastopa). Tragični junak tekme je bil Anthony Gerrard (Cardiff), bratranec kapetana redsov Stevena Gerrarda, ki je zgrešil ključni strel z bele točke.

Lovoriko je pred okoli 30.000 navijačov Liverpoola na kultnem stadionu Wembley v zrak dvignil kapetan Gerrard, ki si obeta povratek kluba na pota stare slave. »Ne bomo se zadovoljili le s to lovoriko, saj potrebujemo in si želimo še več uspehov. To je bil izjemen finale, a se mi nekoliko smili Cardiff kot tudi Anthony, « je dejal Gerrard.

Posebno poglavje je spisal tudi trener Liverpoola Kenny Dalglish, ki je osvojil že 13 lovorik, manjkal mu je prav uspeh v angleškem ligaškem pokalu. Tudi Dalglish je napovedal boj za nove lovorike, trenutna prioriteta v tej sezoni pa je sedaj boj za četrto mesto v angleški premier league, ki še prinaša igranje v kvalifikacijah za nastop v ligi prvakov.

»Ne želimo se zadovoljiti s to lovoriko, temveč želimo nadaljevati naš pohod. Liverpool ogromno pomeni veliko ljudem, ki nam zvesto stojijo ob strani. Naš cilj je zadovoljiti in osrečiti naše navijače. Veseli smo, da nam je uspelo slaviti v finali in le upam lahko, da smo se vsaj malo oddolžili za neuspehe preteklih let,« je dejal »King« Dalglish.

Finale angleškega ligaškega pokala (stadion Wembley)

Cardiff City - Liverpool 4:5 (1:0) - po streljanju 11-metrovk

(Mason 19., Turner 118.; Škrtel 60., Kuyt 108.)