Ghedin določil postavo za obračun s Slovenci

Selektor Malte Pietro Ghedin je objavil seznam igralcev za petkovo kvalifikacijsko tekmo s Slovenijo.

Objavljeno
09. november 2016 16.17
M. Ž.
M. Ž.

Valletta - Selektor Malte Pietro Ghedin je objavil seznam nogometašev za petkovo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Sloveniji.

Reprezentanca Malte je po treh tekmah na zadnjem mestu skupine F. Izgubila je vse tri dvoboje, proti Škotski z 1:5, proti Malti in Litvi pa z 0:2. Edini gol Malte v teh kvalifikacijah je dosegel Alfred Effiong.

Malta velja za avtsajderja skupine, vendar pa je slovenski selektor Srečko Katanec na začetku te reprezentančne akcije opozoril, da je ne gre podcenjevati:

»Že ko je bil opravljen žreb, sem opozarjal na Malto. Upam, da igralci pridejo zdravi na zbor in da jih opozorim na to, kaj nas čaka. Čaka pa nas težka tekma, težak tekmec. Naj nas ne zavaja zmaga Škotske proti njim s 5:1, saj so Škoti prvi gol dali slučajno, dobili so izmišljeno enajstmetrovko, pri čemer so sodniki izključili še enega malteškega igralca ... Čaka nas ekipa, ki bo igrala bolj ali manj obrambno, ima pa kakovost za prehod v napad, dobre igralce v transformaciji, tako da se lahko opečeš. Treba bo biti potrpežljiv,« so bile besede slovenskega selektorja.

Petkova tekma na Nacionalnem štadionu v vasici Ta'Qali se bo začela ob 20.45

Seznam reprezentance Malte

Vratarja: Justin Haber (Floriana), Andrew Hogg (Hibernians).

Branilci: Andrei Agius (Hibernians), Steve Borg (Valletta), Ryan Camenzuli (Floriana), Ryan Camilleri (Valleta), Clayton Failla (Hibernians), Sam Magri (Dover Athletic), Zach Muscat (Arezzo), Joseph Zerafa (Birkirkara).

Vezisti: Luke Gambin (Barnet), Bjorn Kristensen (Hibernians), Rowen Muscat (Birkirkara), Andre Schembri (Boavista), Gareth Sciberras (Birkirkara), Ryan Scicluna (Birkirkara), Steve Pisani (Floriana).

Napadalci: Alfred Effiong (Balzan), Jean Paul Farrugia (Silema Wanderers), Michael Mifsud (Valletta).

 

Kvalifikacije za SP, skupina F

11. november

Malta - Slovenija (20.45)

Anglija - Škotska (20.45)

Slovaška - Litva (20.45)

 

Lestvica:

1. Anglija 3 2 1 0 3:0 7 točk

2. Litva 3 1 2 0 5:3 5

3. Slovenija 3 1 2 0 3:2 5

4. Škotska 3 1 1 1 6:5 4

5. Slovaška 3 1 0 2 3:2 3

6. Malta 3 0 0 3 1:9 0